AcasăInterviuDe ce credeți, oare, că – de o bună bucată de vreme...

De ce credeți, oare, că – de o bună bucată de vreme – liderii PSD din Olt și-au băgat capetele în nisip și nu mai scot o vorbă?

D-le președinte, ultimele evenimente ale scenei politice românești s-au soldat cu arestări „consistente” din zona roșie a baronilor PSD. Direcția Națională Anticorupție duduie cum duduia economia lui Călin Popescu Tăriceanu… Cum vede PMP această stere de lucruri?

Încă de la începutul instalării la putere al USL   s-au văzut intențiile celor doi lideri, Victor Ponta și Crin Antonescu: acelea de a-și ajuta baronii să prospere, prin orice mijloace, încălcând brutal legile țării. Este bine că, în al 12-lea ceas, d-l Crin Antonescu s-a trezit la realitate, însă românii nu-l voi uita și îl vor taxa pe măsură, pentru colaboraționismul lui cu urmașii PCR. De altfel, la Baia Mare, în cadrul unei dezbateri cu tema „Sprijin european pentru dezvoltare locală și regională”, liderii noștri centrali, d-l Eugen Tomac și d-na Elena Udrea, au reiterat faptul că PMP are misiunea de a opri pesedizarea României, pentru că ștabii acestei formațiuni, în frunte cu Victor Ponta, își apără – vorba lui Eminescu – „bogățiile și nevoile, și neamurile”. Ei nu mai au niciun contact cu românii, până la declanșarea oficială a campaniei pentru alegerile europarlamentare, încercând atunci să-i momească, pentru a le cumpăra, pe te miri ce, voturile. Păi, niște oameni ale căror preocupări au fost doar acelea să-și trimită nevestele în Parlamentul European, credeți că mai au ceva de spus în ceea ce privește bunăstarea românilor, promisă cu atâta zel în campaniile electorale din 2012?

marian caruntu 583În legătură cu arestările, trebuie spus că DNA își face datoria, apărând statul democratic și instituțiile acestuia, aflate sub ocupația lăcustelor roșii, care devorează totul în trecerea lor prin lume…

Este PMP partidul care poate schimba această Românie a corupției generalizate?

PMP a dat semnalul adevăratei schimbări, încă din momentul întocmirii listei candidaților pentru Parlamentul European. O listă care îmbină armonios profesionalismul și inteligența tinereții cu experiența politică dovedită. PMP a ales cu adevărat schimbarea, punând în locul nepotismului oameni de performanță, predominant tineri, pregătiți să schimbe – la rându-le – clasa politică și – implicit – România. N-am pus pe listă rude, pile, soții, frați, surori, cumetri… Lupta împotriva corupției se regăsește în obiectul de activitate al DNA, în mod special, și al justiției acestei țări, ca obiectiv general. PMP are misiunea politică de a veni în fața românilor cu soluții și propuneri concrete, pentru ca – împreună – să se continue proiectul de reformă și modernizare a României, început de Traian Băsescu, proiect care – iată – a încremenit, odată cu venirea USL la Putere. PMP este singura forță politică de dreapta din România care se poate opune restaurației comuniste și care – după alegerile europarlamentare – poate fi un factor hotărâtor în coagularea dreptei românești.

În final, d-le Căruntu, cum stați cu PMP-ul la Slatina?

Pentru slătineni, PMP a început deja să fie o stare de spirit. Oamenii au văzut adevărata față a PSD (ca să nu mai vorbim de defunctul PNL), partid care nu este altceva decât o molimă căzută peste democrația românească, peste economia românească, peste instituțiile statului. Încet, dar sigur, cetățenii Slatinei au înțeles și diferența între ceea ce a reprezentat Guvernul Boc pentru stabilitatea țării, cu sacrificiile de rigoare, și ceea ce reprezintă astăzi jaful generalizat ridicat de PSD la nivel de politică de stat. Organizația PMP Slatina, ca și majoritatea organizațiilor din județ, este alcătuită, preponderent, din tineri care n-au mai făcut politică, din toate categoriile sociale, dar și din oameni cu experiență, care au dovedit că știu să respecte valorile fundamentale ale vieții: cinstea, onoarea, corectitudinea, morala! Nu e puțin lucru, nu-i așa?

Și acum, permiteți-mi să vă sugerez o temă jurnalistică, pe care o puteți dezvolta atunci când doriți, punându-vă și eu o întrebare: De ce credeți, oare, că – de o bună bucată de vreme – liderii PSD din Olt și-au băgat capetele în nisip și nu mai scot o vorbă?

Mulțumesc pentru interviu și pentru sugestie: este una generoasă, d-le președinte!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular