AcasăEditorialDe ce Gabriel Dima Buliteanu?

De ce Gabriel Dima Buliteanu?

Acum când celor de la PSD le-a picat nițel râsul în picioare, liberalii din Olt  trebuie să-și ia inima în dinți și să câștige Primăria Slatina. Ca să câștige Primăria Slatina, pentru prima dată de la Revoluție încoace, liberalii trebuie să-și desemneze un candidat  credibil, fără scheleți în dulap, un om rațional, educat, normal la cap și destul de înstărit, ca să nu bage „vastul” în buzunarul comun al slătinenilor (adică în bugetul cel de toate zilele și nopțile), așa cum au făcut Vâlcov și „pulifricii” săi.

Operațiunea de desemnare a candidatului PNL Olt pentru fotoliul de primar al Slatinei se află în plină desfășurare, în cursa aspiranților aflându-se Marian Căruntu, Sorin Brătoi, Marius Bălașa și… Gabriel Dima Buliteanu.

Cunoscându-i pe toți cei patru, în „litera” și „spiritul” lor, înclinăm să credem că tânărul Gabriel Dima Buliteanu s-a desprins lămuritor de plutonul aspiranților la șefia acestui municipiu, domnia-sa remarcându-se printr-o campanie internă decentă, civilizată, de bun simț, fără atacuri la persoană, fără lovituri sub centură și, mai ales, fără miș-maș-uri subversive, în presa scrisă ori pe Internet, la adresa candidaților săi.

gabriel buliteanu slatinaDE CE GABRIEL DIMA BULITEANU?
FIINDCĂ:

1. Nu a făcut afaceri cu instituțiile statului prin care să dreneze banul public, neputând fi astfel suspectat de clientelism politic și financiar.

2. Nu planează asupra sa nicio suspiciune, care să-i umbrească meritele profesionale și morale.

3. Este un tânăr educat, pe care n-ai să-l auzi vreodată vorbind ca la ușa cortului, golănește, așa cum vorbesc, îndeobște doar politicienii fără merite profesionale și intelectuale.

4. Este liberal prin comportament, prin el însuși, și nu dă socoteală niciunui clan și niciunei găști, pentru modul cum gândește și acționează în viața privată.

5. Deși independența financiară îi permite să fie liber în cuget și-n simțire, el a ales să pună în practică ideologia și doctrina unui partid (PNL), ai cărui conducători au făurit România Mare.

PNL a fost și rămâne singura lui opțiune politică și la bine, dar și la greu!

6. Își respectă adversarii, fie că aceștia se află în interiorul PNL, fie că sunt de la PSD, ironizându-i discret pe cei conspirați care sunt trimiși în PNL de către PSD.

7. Știe și citește filosofie, istorie și literatură, în astfel de vremuri în care mulți dintre politicienii noștri nu citesc decât etichetele de pe sticlele de whiskey, propriile afișe electorale și, poate, însemnele de pe costumele slim, care costă cât 10 pensii ale unui profesor de limba română.

8. Pragmatismul său în afacerile private este dublat de sensibilitate și de crezul lui în Dumnezeu, de principiile sale curate, de caracterul său deosebit și de credința în valorile morale fundamentale.

9. El poate fi primarul slătinean (get-beget) popular și fără ifose, pe care-l poți vedea, la sfârșit de săptămână, cu soția sa, la cumpărături în Piața Zahana.

10. Știe rosturile și resorturile acestui oraș, aflat atâta amar de vreme sub ocupație pesedistă!

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments