AcasăInterviuDe la Klaus Iohannis, aștept un singur lucru: să impună respectul față...

De la Klaus Iohannis, aștept un singur lucru: să impună respectul față de lege!

Klaus Iohannis – un minoritar de origine germană câștigă, cu un scor fulminant, președinția României. Ce înseamnă acest lucru în ochii lumii civilizate?

Iohannis este, într-adevăr, un etnic german, dar să nu uităm: s-a născut în România, a crescut în România, s-a format în România, gândește românește. Am spus acest lucru, în urmă cu câteva luni, la  televiziunea locală. Acum am repetat! Dar, spre deosebire de ortodocșii din România, Iohannis este protestant. Aceasta înseamnă că el face parte din acea comunitate creștină care pune preț pe cultul muncii. El este omul care vorbește puțin, dar muncește mult.

Cele mai prospere popoare din lume sunt cele care au populație preponderent protestantă. Pentru toate aceste popoare (SUA, Germania, Marea Britanie), câștigul unui protestant în România e o foarte frumoasă victorie. Dar, de fapt, este victoria poporului român.

paul popescu 604Care credeți că va fi soarta politică a lui Victor Ponta, după acest insucces răsunător?

Sper din toată inima că răsunătorul insucces al lui Victor Ponta va însemna sfârșitul carierei politice a acestui tânăr care, din păcate, a internalizat valorile socialismului multilateral dezvoltat (ale comunismului).

Înainte de aceste alegeri, spuneați că fostul ofițer de Securitate, Teodor Meleșcanu, este omul lui Traian Băsescu. Iată că, în ultimul timp, a jucat tot pentru structurile cripto-comuniste, încercând să-i facă lui Ponta un serviciu, înăbușind Diaspora la vot, serviciu care s-a întors, ca un bumerang, împotriva forțelor conservatoare neocomuniste. Ce ziceți de asta?

După cum știm, Meleșcanu este un fost ofițer de Securitate acoperit, Traian Băsescu și Victor Ponta – de asemenea. Când Băsescu l-a numit pe Teodor Meleșcanu în fruntea spionajului românesc, am presupus că cei doi vor colabora foarte bine. Dar, Teodor Meleșcanu, ca orice spion adevărat, știe să joace la mai multe capete. El l-a ales pe Victor Ponta, trădându-l, în acest fel, pe Băsescu. Este adevărat că prestația lui Teodor Meleșcanu, în calitate de ministru de Externe, a înfuriat Diaspora și acest fapt a contribuit substanțial la votul pro Iohannis, nu doar în străinătate dar și în țară. Aceasta înseamnă că manipulările de tip comunist nu mai sunt posibile într-o țară în care comunismul s-a prăbușit în urmă cu 25 de ani. Victoria o datorăm tinerei generații, care nu mai poate fi manipulată.

Cum vă explicați acest miracol – Klaus Iohannis – președinte, având în vedere scorul mic luat de neamț în primul tur de scrutin?

Scorul obținut de Iohannis în primul tur de scrutin nu a fost chiar mic. A fost un scor care l-a propulsat în al doilea tur de scrutin. Propaganda electorală absolut mizerabilă practicată din ordinul lui Victor Ponta de către PSD i-a înfuriat efectiv pe români. S-au aruncat atâtea zvonuri împotriva lui Iohannis, mizându-se pe ignoranța românilor, încât tânăra generație n-a mai putut suporta. În turul doi al alegerilor prezidențiale, au venit să voteze mai ales tinerii care n-au fost prezenți la primul tur de scrutin. Un rol important l-au jucat rețelele de socializare, pe care generația tânără le folosește în mod curent.

D-le Popescu, ce a însemnat seminția germană pentru România? Și mă refer la perioada începând cu Carol I, până la Klaus Iohannis…

Corupția din România secolului XIX, certurile frecvente și de-a dreptul violente dintre formațiunile influente au condus la ideea că singura șansă a României este să apelăm la un principe străin. S-a hotărât să fie un neamț. Acest neamț, pe numele lui Carol, a avut acceptul tatălui său, pentru a veni să conducă România. A făcut-o, dar nu i-a fost deloc ușor. De cinci ori, Carol a vrut să abdice, ca urmare a constatărilor legate de lipsa de caracter a românilor noștri ortodocși (ortodocșii cred că pot să facă oricâte fapte rele și că e suficient să facă și o faptă bună, pentru a le fi iertate relele). Prestația lui Carol I a dus la formarea unui stat român modern, în care valorile creștine și  respectarea legii au ajuns pe primul loc. Acest mod de a gândi s-a perpetuat în toată perioada monarhistă a României, dar – din păcate – s-a prăbușit odată cu instaurarea puterii comuniste.

Comunismul, spre deosebire de creștinism (care cred că nu trebuie să furi, să minți, să ucizi, că trebuie să-ți iubești aproapele) merg pe ideea că scopul scuză mijloacele. Această idee promovată în toată perioada comunistă a dus la degringolada morală definitivă la care a ajuns poporul român. Comunismul s-a prăbușit în urmă cu 25 de ani și, între timp, morala creștină a fost oarecum promovată, inclusiv cu sprijinul Bisericii, și – iată – că s-a ajuns în situația ca populația română să fie alături de creștinul Iohannis și nu alături de liber-cugetătorul Ponta.

Cum catalogați supușenia actuală a lui Ponta față de Iohannis, care nici măcar nu este numit oficial pe scaunului de la Cotroceni?

Victor Ponta nu și-a putut imagina că manipulările nu vor reuși să-l impună în fața românilor. Răsturnarea de situație l-a găsit absolut nepregătit. Și este atât de nepregătit, încât degringolada în care se află este totală. Pune în practică sugestiile noului președinte ales fără să cârtească. Este vorba de obediența pe care comuniștii o au față de șef și sper din toată inima că acest Victor Ponta nu se va trezi din această degringoladă, înainte de a pierde puterea.

Ce așteptați de la președintele Klaus Iohannis?

De la Klaus Iohannis, aștept un singur lucru: în calitate de președinte al României să impună respectul față de lege. Un respect pe care și magistrații din România să-l ia în considerație și să judece în funcție de lege și nu în funcție de comanda politică.

Ca fost deținut politic și regalist convins, cum vedeți România viitoare?

Sper din toată inima că România viitoare va fi monarhie constituțională. Văd în Klaus Iohannis un președinte practic neimplicat politic. Ceea ce nu s-a mai întâmplat în România. Sper că el va pregăti terenul pentru referendum privind forma viitoare de guvernământ în România. Doamne-ajută!

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments