AcasăEditorialDe la răul cel mai mic la răul echivalent!

De la răul cel mai mic la răul echivalent!

Nu cred în ruperea cumetriei dintre PSD și PNL. Cele două formațiuni politice mioritice, emanate din fostul PCR, au atâtea interese comune, fără nicio legătură cu interesul național, încât cei doi non-lideri (Ciolacu și Ciucă) nu-și permit să riște nimic. Sunt, parafrazându-l pe Țuțea, doi cripto-comuniști destul de primitivi, dar deosebit de șireți. Șiretenia fiind, astăzi, singura armă a urmașilor lui Ceaușescu.

Cei doi sunt similari aproape în tot și în toate. Ca tandem politic, Ciolacu și Ciucă întruchipează (ca să fiu generos cu ei) prostia scăldată în candoare.  Gângavi și sfertodocți până la similaritate, ei se iubesc reciproc-avantajos, ca-n Tezele din Iulie ale lui Ceaușescu… Acele teze care cuprindeau 17 propuneri  de tip maoist, împotriva autonomiei culturale și întoarcerea la realismul socialist.

Adânca și profunda lor simultaneitate în discurs, aceea de a trece fariseic de la vorbe la fapte, s-a materializat, maiestuos, în această nenorocită de guvernare, care are forma unui șperaclu al lăcomiei primitive. Ajutat consistent de Iohannis, acest cuplu sinistru a făcut din poporul român un popor periferic, auxiliar. Guvernul PSD-PNL actual reprezintă cea mai grandioasă uzurpare morală de după Decembrie 1989.

Singurul mare și important atu al lui Ciolacu, în fața lui Ciucă și chiar în fața lui Geoană („prostănacul” lui Iliescu), constă în faptul că el nu este doctor în științe. Și dacă nu e doctor, nu e nici plagiator. Nu știm, însă, cât va conta acest „certificat de onoare”, în economia candidaturii sale la președinție, dar intuiesc că unul dintre cei doi repetenți va fi președintele României. Și asta, fiindcă ei sunt liderii unor formațiuni politice  neomarxiste, frați întru strâmbă credință, politically correct, nici de stânga, nici de dreapta, nici măcar autohtoniști, în sensul curentului actual al naționalismului francez sau german, care, din nefericire, ia o amploare fără precedent.

Amândouă partidele lor (adevărate SRL-uri), după ce au terminat clasa de mijloc a României post-decembriste, conservându-și doar clientela și fauna lor politică, le conferă acestor tovarăși de aparatcik prilejul de a rosti, în fața oglinzii, dimineața, la prânz și noaptea ca hoții, sintagma dragă inimii lor. „Buget, deci exist!”

Politica lor comună, dar și separată, este alcătuită dintr-o avalanșă de obsesii personale de grup și de gașcă, iar noi, bezmetici și derutați total de crunta realitate, vom vota, în continuare cu campionii  nelegiuirii și cu repetenții istoriei. De la răul cel mai mic, pe care tot l-am votat, la prezidențiale, de la Revoluție încoace, în curând, vom vota răul echivalent. Și asta, deși nimic din comportamentul celor doi acționari majoritari ai Guvernului României nu poate scăpa oprobiului, noi continuăm să punem, electoral, umărul la dezastrul României. Amin!

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

 1. Felicitari pentru continut, Excelenta!
  Imbratisez cu mare drag si respect pozitia dvs fata de acesti,,doi cripto-comuniști destul de primitivi, dar deosebit de șireți,, si fac un pariu, fara ,,bere,, : nici unul dintre cei doi nu va fi ales presedintele Romaniei!
  Avand in vedere ceea ce vrea poporul roman, dupa 34 de ani de umila dar prezenta democratie in Romania si faptul ca,, se pot aranja,, dorintele oamenilor, personal consider ca nici unul dintre cei doi nu ,,se incadreaza,, in realitatea zilei!!! A nu se uita ca avem ,,afara,, peste sase milioane de romani care pot (si o vor face) intoarce soarta oricaror alegeri, in orice moment (vezi cazul Sosoaca)!
  Avem deja -vu in doua cazuri teribile : cu toata ,,unitatea de nezdruncinat,, personala, dintre cei doi sus mentionati, s-au pierdut doua ,,bastioane ,, aparent de necucerit : primariile Bucuresti si Slatina!!!! Clostile cu puii de aur, pentru PSD-in special!!!! Izvoare nesecate de surse de finantare a unor proiecte mai mult personale decat in interesul cetatenilor! Daca la Bucuresti lucrurile au fost intelese, la Slatina (si aseara, la un post TV) continua rafuiala politica cu iz chiar de amenintare din partea celor (celui) care a pierdut batalia! Ce este mai grav este faptul ca apar, pe zi ce trece, dezvaluiri uluitoare privin ,,caracatita rosie,, mergand de la cheltuirea banului public pana la implicarea in traficul si consumul de droguri, cu consecinte incalculabile!
  Una peste alta mizeria, coruptia, dezastrul folosirii banilor publici, rudeniile, amantlacurile,,,,totul face parte dintr-un scenariu de cosmar la care , din pacate, cetatenii mun Slatina si ai judetului Olt au fost martori tacuti si ingenunchiati de peste 34 de ani de zile!
  Oare se va aprinde luminita de la capatul tunelului si in iubitul nostru ,,haiducesc,, muncipiu Slatina?
  ,,Vom muri si vom vedea,, Excelenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments