AcasăEditorial„Delicatețurile burgheze”  și Coasa lui Cîțu!

„Delicatețurile burgheze”  și Coasa lui Cîțu!

Motto:
„ Mamă, mamă, cresc nămeții și pierim,
   Fără glie, fără țară, velerim și velerim…”
(Marin Preda – Cel mai iubit dintre pământeni)

Nu vreau să-mi exprim acest punct de vedere de pe poziții PSD-iste, AUR-istice și/sau pur științifice, ci ca simplu cetățean care, din 1990 încoace, a tot votat dreapta politică, în speranța revenirii acestei țări în rândul țărilor civilizate. Deși l-am ascultat cu atenția mărită și am încercat să-l înțeleg pe acest „geniu” necunoscut al finanțelor românești (a se citi  premierul Florin Cîțu), nu pot trece, însă, cu vedere limbajul lui de lemn, ipocrizia crasă și, nu în ultimă instanță, discursul agramat, într-o limbă românească aproximativă.

Se taie de la Educație, cu furia sfertodoctului care urăște educația, de unde deducem că proiectul de suflet „România educată”, cel cu care se lăuda profesorul de fizică de la Cotroceni, a fost doar o vorbă goală-n vânt. Coasa lui Câțu taie tovărășește și de la Sănătate și CAS, deschizând drum larg pandemiei, care va râde de noi și cu fundul… Cu… fundul iadului, bineînțeles. Se dă cu barda și în bugetul Culturii, că doar ilustrul anonim Amăicălițului – Petrescu tot n-a făcut nimic în acest domeniu fundamental pentru o națiune, cale de un an și jumătate. Și, apoi, la câtă incultură este în Parlament, în Guvern și în instituțiile înțesate cu clientela politică multicoloră, la ce ne-ar mai folosi Cultura?

N-am auzit sintagma „Cercetare științifică”, scoasă pe gaura gurii Cîțului și nici măcar pe cea a ministrului Educației, socialistul-liberal Câmpeanu, cel care a dat o lege pentru a-l salva pe plagiatorul Ponta. Pe el îl înțeleg, fiindcă i s-a interzis să umble cu prețiozități de genul „Educație”, „Cultură” sau „Cercetare științifică”. E posibil ca astfel de „delicatețuri burgheze” să fie inserate (Doamne ferește!) în Codul Penal, la Capitolul „Infracțiuni intelectuale”.

Se taie și subvențiile de la Agricultură, că doar piețele sunt supraîncărcate de munții cu legume și fructe cu pesticide, din cele țări străine, ucigându-se, astfel, definitiv, visul de aur al românilor, acela de a-și putea cultiva propriile pământuri, pentru a consuma produse nechimizate. Deja plâng micii investitori după fostul șef al mămăligii naționale, simpaticul șarlatan Daia. De ce? D-aia!

Marea problemă a economiei românești o constituie, după Câțu și clientela sa guvernamentală, transportul gratuit al studenților… Jenant! Se taie vacanțele bugetarilor și o dată cu ele moare și HORECA, definitiv. Se îngheață pensiile, alocațiile, salariul minim și se ciumpăvește asistența socială, deși prețurile la toate produsele alimentare și la utilitățile de bază au luat-o razna demult. Întrebat de un reporter de ce îngheață pensiile, deși liberalii au spus altceva, în campania electorală, Câțu răspunde cinic și jemanfișist: „Asta era în programul electoral!”  Deci, omul recunoaște lejer că a mințit, ca să-l votăm! Declarația asta imbecilă e valabilă și pentru lipsa apei calde din București, Nicușor Dan fiind un fel de Firea, în cuget și-n nesimțire.

Opoziția stă la pândă, nu cred că dorește să guverneze în aceste vremuri prăpăstioase, nici n-ar fi în stare… Pandemia, v-am spus, râde de noi en fanfare, meteorologii anunță viscole și temperaturi  de – 22 grade Celsius, ministrul Sănătății se tot contorsionează să prezinte lumii, ca și Alexandru Cumpănașu, o adeverință de studii, destul de dubioasă, iar Școala românească se străduiește să facă față mizeriei politice și rămânerilor în urmă (de la abolirea Monarhiei până azi), pentru a forma „intelectuali in nuce, capabili să discute și analizeze teoretic condiția noastră nouă (de cobai  – n.r.) în Lume, Istorie și Cosmos…”, cum ar spune marele scriitor și asistent al lui Blaga, I.D. Sîrbu, cel torturat de înaintașii staliniști ai celor care ne tot conduc din 1989 încoace.

O fi bine? O fi rău? O fi bine pentru ei și rău doar pentru noi?  Pun și eu întrebări de neprofesionist: Băi, Cîțule, dar cu miliardele împrumutate ce ai făcut?

Unde-i aristocrația liberală? Unde-i sângele albastru al singurului partid românesc de sorginte burgheză? Unde sunt intelectualii liberali de rasă? Unde e elita de dreapta a națiunii române? În PNL, în USR PLUS, în UDMR? Aș… Aceleași muhaiele analfabete, cu diplome cumpărate pe arginți, aceleași animale politice, cu mușchi și cu creierul aplatizat, aceleași scursuri ale societății, lumpen proletari emanați după 1989, aceiași turnători și devalizatori susținuți de fostele servicii secrete ceaușiste, aceiași vânzători de neam și țară, adică frații mai mici ai PSD…și urmași legitimi ai PCR…

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments