AcasăBreviar parlamentarDeputatul Cătălin Grecu – cosemnatar al proiectului legislativ privind Legea cărnii și...

Deputatul Cătălin Grecu – cosemnatar al proiectului legislativ privind Legea cărnii și a produselor din carne

Deputatul PSD Cătălin Grecu este consemnatar al unui proiect legislativ privind Legea cărnii și a produselor din carne, în vederea reglementării sectorului cărnii și a produselor procesate pe bază de carne, cu privire la denumirea produselor, prezentarea, etichetarea și comercializarea acestora, urmărind, în principal, sănătatea populației, satisfacerea necesităților de consum ale tuturor categoriilor de consumatori, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorilor.

„Alimentația este una dintre cele mai importante necesități fiziologice ale omului, fiind un factor esențial pentru întreținerea vieții și pentru echilibrul sănătății. În acest context, alimentele trebuie să asigure trei roluri fundamentale. Rolul biologic, realizat prin conținutul de compuși biologici activi (esențiali) pe care organismul nu îl poate sintetiza singur și pentru care hrana este singura sursă. Rolul energetic, prin care trebuie asigurată energia necesară pentru creștere, mișcare, efort, funcție asigurată de substanțele nutritive cu rol energetic: proteine, lipide, glucide. Rolul plastic, prin care se asigură refacerea permanentă a componentelor specifice organismului, necesare creșterii și dezvoltării acestuia, prin componenții: proteine, glucide, lipide și săruri minerale.

Carnea și produsele din carne sunt produse și comercializate conform unor cerințe specifice aplicabile, pentru această ramură a domeniului alimentar, condiții care asigură valoarea alimentară, așa numitul triunghi al calității alimentelor format din valoarea nutritivă, calitățile senzoriale și inocuitatea.

De asemenea, prin acest proiect legislativ de lege, se interzice carnea produsă în laborator, din celule de animale, pentru a proteja bucătăria, tradiția alimentară și sănătatea alimentară”, a declarat Cătălin Grecu.

Daria Silvana Badea


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments