AcasăActualitateDeputatul Gigel Știrbu îi cere demisia ministrului Agriculturii – Florin Barbu

Deputatul Gigel Știrbu îi cere demisia ministrului Agriculturii – Florin Barbu

Deputatul Gigel Știrbu se arată indignat de declarațiile făcute de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în care îl invocă pe Nicolae Ceaușescu. Gigel Știrbu cere demisia ministrului Agriculturii, considerând că este și responsabilitatea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, să ia măsuri, în acest sens.

„Noaptea minții! Declarațiile recente ale ministrului Agriculturii, Florin Barbu, au șocat și indignat pe toți cei care au auzit sau au citit despre ele.

Domnul Barbu l-a citat pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu, pentru a-și justifica decizia de a transforma stuful din Delta Dunării în pajiște. «Nu vreau să exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României», a declarat domnul Barbu. Aceste cuvinte sunt, cu adevărat, uluitoare și dezamăgitoare, dar «Gura păcătosului adevăr grăiește»!

Este evident că un urmaș al partidului comunist nu are ce căuta la conducerea unui minister și, mai presus de toate, nu are nicio autoritate morală sau politică, pentru a face referire la Nicolae Ceaușescu, un dictator care a adus, atât de multă suferință și opresiune, poporului român.

Prin această declarație, domnul Barbu nu doar că insultă memoria celor care au suferit și au murit, în timpul Revoluției române din 1989, dar și califică alegerea sa, într-o funcție de conducere, ca fiind complet neadecvată și lipsită de respect, pentru valorile democratice și pentru suferințele trecute ale poporului român.

Prin urmare, solicit public demisia, imediată, a domnului Florin Barbu, din funcția de ministru al Agriculturii. Este esențial ca liderii noștri să manifeste integritate și respect, față de principiile democratice și valorile naționale.

În plus, consider că este și responsabilitatea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, să ia măsuri, în acest sens. Dacă nu va acționa, pentru a remedia această situație, acest lucru arată o lipsă de conducere din partea sa, sugerând o asociere cu ideile și acțiunile neadecvate ale ministrului Barbu.

Să nu uităm niciodată sacrificiile făcute de cei care au luptat, pentru libertatea și democrația noastră. Este datoria noastră să protejăm și să onorăm această memorie în fiecare zi”, a declarat Gigel Știrbu.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular