AcasăBreviar parlamentarDeputatul Gigel Știrbu – inițiativă legislativă pentru întărirea disciplinei autorizării construcțiilor

Deputatul Gigel Știrbu – inițiativă legislativă pentru întărirea disciplinei autorizării construcțiilor

Gigel Sorinel Știrbu, deputat PNL, propune înființarea Registrului Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor, care va cuprinde informații esențiale, la care cetățenii ar trebui să aibă acces, atunci când se informează, cu privire la o clădire.

Astfel, se va crea un cadru legal, pentru verificarea, mai rapidă, a informațiilor cu privire la: certificatele de urbanism; autorizațiile de construire; recepția la terminarea lucrărilor; rezistență mecanică și stabilitate; securitate la incendiu; igienă, sănătate și mediu înconjurător; siguranță și accesibilitate în exploatare; protecție împotriva zgomotului; economie de energie și izolare termică; utilizare sustenabilă a resurselor naturale.

„Crearea unui Registru Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor va îmbunătăți relația cetățenilor cu statul, în sensul optimizării operațiunilor ce privesc autorizațiile de construire. Cetățenii pot consulta Registru Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor, pentru a afla informații cu privire la siguranța și accesibilitatea în exploatare, protecția împotriva zgomotului, economia de energie și izolare termică, precum și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale.

Din punct de vedere al impactului social, se preconizează că, prin modificarea și completarea Ordonanței nr. 63 din 30 august 2001 și a Legii nr. 50 din 29 iulie 1991, se va facilita gradul de conectare a cetățenilor cu instituțiile statului. Digitalizarea acestui Registru Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor contribuie la o mai mare mobilitate socială și o creștere a nivelului de acces la informație.

Legea nu are un impact bugetar, în schimb, va duce la creșterea gradului de digitalizare a administrațiilor statului”, a declarat Gigel Știrbu.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments