Print this Post


  Deputatul Gigel Știrbu și senatorul Liviu Voiculescu – demers pentru obținerea finanțării proiectului Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat

  Cei doi parlamentari PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu și senatorul Liviu Voiculescu, s-au alăturat parlamentarilor liberali din Oltenia, în demersul acestora pentru obținerea finanțării pentru demararea proiectului Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat, culoar care va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală.

  Cu toții, au semnat o scrisoare adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, și primului ministru Florin Cîțu, prin care solicitau includerea proiectului la finanțare, în Legea Bugetului de Stat, pe anul 2021, ca trebuie să constituie o prioritate a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

  „Am semnat, împreună cu toți parlamentarii PNL din Oltenia, o scrisoare prin care am solicitat finanțarea proiectului rutier Calafat-Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj. Avantajul acestui proiect de infrastructură majoră în constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia – Banat, care se suprapune coridorului european Orient East-Med, care unește Europa Centrală cu porturi de la Mare Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană”, a declarat senatorul Liviu Voiculescu.

  „În domeniul economic, constructorul Ford de la Craiova, poate găsi oportunități de extindere dacă va avea o conexiune directă spre A6 și apoi către punctul de conexiune cu AI, la Lugoj.

  Totodată, nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României, cât și transportul de marfă înspre și dinspre Pensiunea Balcanică, pe acest culoar rutier, impun continuarea includerii proiectului A6, în prioritățile Guvernului României”, a spus Gigel Știrbu.

  Eforturile acestora nu au rămas fără răspuns. În ședința de Guvern din data de 19 februarie a.c., s-a luat decizia de finanțare cu 20 milioane lei pentru demararea proiectului de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune

  Concret, s-a aprobat finanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect de infrastructură majoră al cărui mare avantaj îl constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia-Banat care se suprapune coridorului european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.

  Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură rutieră. Și iată că azi, mult așteptatul culoar de transport Lugoj-Craiova-Calafat, care să lege Oltenia de Europa Centrală, prinde contur datorită unui guvern responsabil.

  Viitorul drum expres între Craiova și Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilități suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major în prioritățile Guvernului României sunt: nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României, cât si transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier.

  Guvernul responsabil condus de Florin Cîțu a înțeles importanța acestui proiect important de infrastructură rutieră care va dinamiza investițiile în această regiune, în această perioadă complicată, astfel încât economia să se poată dezvolta și să poate fi create noi locuri de muncă!

  Un rol important în demararea acestui proiect l-a avut și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care s-a implicat și a sprijinit demersul parlamentarilor liberali din Oltenia.

  Dragoș Sîrghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/deputatul-gigel-stirbu-si-senatorul-liviu-voiculescu-demers-pentru-obtinerea-finantarii-proiectului-lugoj-drobeta-turnu-severin-craiova-calafat/