AcasăBreviar parlamentarDeputatul Mihai Niță: Cuplul de pomină Orban-Iohannis, „destoinicii” urmași ai Brătienilor

Deputatul Mihai Niță: Cuplul de pomină Orban-Iohannis, „destoinicii” urmași ai Brătienilor

„România se află într-o situație fără precedent. Batjocura machiavelică și politica dezbinării la care poate fi supusă populația erau greu de imaginat până acum. Un amestec de frică și revoltă s-a cuibărit în sufletele românilor.

Pe ce se bazează afirmația că va urma încă un val al pandemiei? Care este caracterul științific al previziunii referitoare la un virus necunoscut până în prezent? Sau, cunosc… onorabilii ceva ce nu trebuie să știe prostimea? De două săptămâni au început frământări sociale pe o mare suprafață a planetei. Oamenii de tot felul se înghesuie în stradă fără frica vreunui virus, dar, în afară de polițiști, nimic nu pare să le afecteze comportamentul. Virusul incriminat refuză să-și mai facă apariția în public. Să-l fi lovit o inexplicabilă pudoare?

mihai nita pro romaniaÎn mare parte, echipamentele medicale, materialele sanitare și medicamentele au fost achiziționate în condiții dubioase, după cum s-a autosesizat și Direcția Națională Anticorupție. O cantitate imensă de botnițe, distribuite la prețuri exorbitante, s-au dovedit a fi utile doar împotriva particulelor de praf.

Tratamentul balnear, de o necesitate vitală pentru o mare parte a populației, mai ales pentru bătrâni și bolnavii cronici, a fost interzis. Cum își exprimă autoritățile grija pentru sănătatea populației, conform obligației constituționale? Cine este autorul nominal al discriminării pe bază de vârstă?

Hiperbolizarea dramatismului provocat de viroză a indus panică și isterie în rândul populației și al organelor de ordine. Așa se gestionează o situație de criză? Știam că, în orice situație de criză, calmul și rațiunea sunt de natură să asigure succesul actului de conducere. Inclusiv în domeniul militar, pentru că tot am fost supuși rigorilor unei ordonanțe militare, puse în operă de către instituțiile civile. Militarii au fost cooptați ulterior, pentru imagine și o spoială de legalitate, deși situația nu impunea intervenția armatei. De altfel, s-a constatat acest lucru în nopțile când, la adăpostul întunericului, autoritățile au organizat convoaiele de sclavi pentru plantațiile străinilor, încălcând normele impuse de ei înșiși.

În loc să fi organizat operațiunile de triaj la unitățile de primiri urgențe, obligatoriu de aplicat în caz de catastrofă sau de cataclism natural, dregătorii României au interzis accesul bolnavilor în spitale și policlinici, dedicate exclusiv pandemiei. Astfel, bolnavii cronici au rămas la mila Domnului, acutizându-li-se afecțiunile, iar un mare număr de personal medical, rămas fără obiectul muncii, a fost remunerat pentru cantitatea de frunze tăiate la câini. În acest timp, pacienții așteptau disperați la coadă, în speranța că vor primi dreptul legal la asistență medicală. Puterea penelistă a demonstrat că nu-i pasă de cei suferinzi. Ei vor redeveni utili în perioada alegerilor, când speră să-i mai păcălească o dată. Pe cei care vor supraviețui.

Ce făceau conducătorii națiunii în acest timp al izolării impuse prin amenzi uriașe? Erau ascunși în sediul Guvernului, desfătându-se cu bunătăți, bucuroși că populația nu-i vede cum sunt ei în realitate. În această situație scandaloasă, arătând trufaș sfidarea față de populația țării, vătaful Guvernului afirmă că alocațiile pe care trebuie să le acorde copiilor sunt POMENI, pe care Parlamentul nu trebuie să le voteze. Iar bomboana pe colivă a pus-o ăl mai mare-n grad, Președintele Republicii, când și-a exprimat atitudinea față de poporul român, refuzând să promulge sărbătorirea Tratatul de la Trianon, prin care s-a consfințit marea Unire de la 1918. Ura sa față de România a fost și mai evidentă când a atacat la Curtea Constituțională această lege referitoare la ființa națională, la respectul datorat eroilor care au luptat pentru întregirea neamului.

Iată ce fac marii strategi peneliști! Stâlpii societății democratice – educația, sănătatea și economia sunt loviți la temelie de către Președinte, prin guvernul său de buzunar și nicio slugă din serviciul public nu se opune, de frică să n-o ia pe coajă, pe motiv de…protocol. Asta e situația acum. Dorește cineva să-mi demonstreze, cu probe, că ar fi altfel? Așteptăm provincia. Așteptăm, în mod special, opinia oamenilor deposedați de păduri”, a declarat Mihai Niță.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments