AcasăBreviar parlamentarDeputatul PNL Gigel Știrbu susține modificarea alin. 1, lit. i) și a...

Deputatul PNL Gigel Știrbu susține modificarea alin. 1, lit. i) și a alin. 53 din OUG nr. 57/2019 privind, Codul Administrativ

Deputatul PNL Gigel Știrbu susține modificarea alin. 1, lit. i) și a alin. 53 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ. Prin actul normativ propus, se dorește ca, în perioada în care un funcționar public de execuție se află în concediu medical, pentru incapacitatea temporară de muncă, cu o perioadă mai mare de 30 de zile, să fie recunoscută ca vechime în muncă.

„Incapacitatea temporară de muncă nu reprezintă un act voluntar al angajatului, ci o materializare a unor episoade de boală sau a unor boli cronice, iar certificatele de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, se eliberează numai în anumite condiții legale.

Din păcate, în momentul eliberării Ordonanței de Urgență nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, la redactarea alin. 3, legiuitorul a pierdut din vedere că suspendarea de drept a raporturilor de serviciu, ca urmare a unui episod de boală, poate afecta vechimea în gradul profesional al funcției publice de execuție pe care funcționarul public o deține.

Pe cale de consecință, propunem modificarea alin. 1 și a alin 3 al art. 53 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, astfel încât, perioada în care funcționarul public de execuție a avut raporturile de serviciu suspendate, pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, să constituie vechime în gradul profesional al funcției publice de execuție”, a declarat Gigel Știrbu.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments