AcasăPoliticaDeputatul PSD Marius Iancu: Legea Salarizării Unitare – o lege prin care...

Deputatul PSD Marius Iancu: Legea Salarizării Unitare – o lege prin care PSD va reda demnitatea medicilor, profesorilor și salariaților din celelalte instituții ale statului!

Deputații au votat miercuri, 7 iunie a.c., proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cunoscut sub numele de Legea Salarizării Unitare. Proiectul a primit 188 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” și 47 de „abțineri”, Camera Deputaților fiind for decizional, urmând a fi trimisă președintelui României, Klaus Iohannis, spre promulgare.

Potrivit actului normativ inițiat de Grupul parlamentar al PSD, de la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, profesorii vor beneficia de o majorare salarială de 25%, care, adăugată la creșterea de 25% care a avut loc deja ca urmare a deciziei Guvernului social-democrat, înseamnă de fapt o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistentele vor avea creșteri salariale de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Conform acestei legi, de la începutul anului 2018, salariații din instituțiile statului vor primi o primă de vacanță anuală, la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară și o indemnizație de hrană anuală, la nivelul a două salarii de bază minime brute pe țară.

marius iancu deputat psd de olt linia intaiDeputatul PSD Marius Iancu a declarat că a votat Legea Salarizării Unitare, deoarece este o lege prin care PSD va reda demnitatea medicilor, profesorilor și salariaților din celelalte instituții ale statului.

„Legea Salarizării Unitare este o măsură a Programului de Guvernare la care au lucrat Guvernul și Parlamentul. Prin această lege, facem ordine în grilele de salarizare ale bugetarilor și mărim salariile oamenilor care muncesc în instituțiile statului pe câteva sute de lei pe lună. Indiferent din ce partid facem parte și ce viziune asupra dezvoltării României am avea, nu se poate să nu observi cât de puțin câștigă un funcționar public sau un profesor. Că acești oameni supraviețuiesc, nu trăiesc, că sunt umiliți și că nu poți să le ceri să fie profesioniști, atunci când salariul nu le ajunge să plătească rata sau facturile. Toți acești oameni merită un trai decent, trebuie să facă parte din clasa mijloc și de aceea susțin că Legea Salarizării Unitare este o lege corectă, necesară în România de azi”, a declarat deputatul Marius Iancu.

Deputatul PSD de Olt îi felicită pe toți cei care au lucrat la acest proiect de lege, pe cei care au participat la dezbateri și au depus amendamente.

„A fost un demers unic pentru Guvern și Parlament, au fost implicați foarte mulți oameni, miniștri și secretari de stat, specialiști, sindicate, oameni de afaceri. Îi felicit pe toți pentru că au făcut o lege bună. Fiecare idee, fiecare critică argumentată, fiecare amendament dezbătut a dus la un proiect care a fost votat, astăzi, de 188 de deputați care au fost aleși de români. Deci, românii au votat pentru români”, a spus deputatul Marius Iancu.

Ionuț DUMITRESCU


1 COMENTARIU

  1. Inca asteptam sa vedem niste actiuni concrete din partea guvernantilor. Interesant este de observat cum vor gestiona fondurile europene directionate catre Romania pentru programul 2018-2020 din domeniul agriculturii, turismului dat si IT precum https://www.itdepot.ro/

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments