AcasăEditorialDesculț la… scuze

Desculț la… scuze

Despre Victor Ponta se spune că este unul dintre cei mai deștepți oameni din România. Că doar nu degeaba a ajuns el prim-ministru!

Numărându-i, însă, acestuia toate prostiile și gafele pe care le-a comis de când se află în fruntea bucatelor, parcă îți vine să-l parafrazezi pe Giovanni Papini și să spui: „Deșteptăciunea lui Victor Ponta ne arată că mediocritatea lui a atins cote înspăimântătoare!

Spontaneitatea și lejeritatea cu care Ponta spune bazaconii „pe sticlă” l-au pus, nu de puține ori, în postura de a le cere scuze celor pe care, cu sau fără voia sa, i-a jignit sau calomniat. Deși n-am fost și nu sunt un adept al celebrei „învățătoare a foamei”, d-na Cristiana Anghel, nu pot uita ce i-a ieșit premierului Ponta pe gaura gurii, la adresa acesteia: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.” Apoi, într-o notă arogantă și insolentă, plagiatorul a catadicsit să-și ceară, public, scuze.

Fiindcă, așa se întâmplă întotdeauna: când te afli la un nivel atât de înalt și lumea se prinde de golăniile tale: te gândești să îți ceri scuze și să promiți că nu vei mai comite astfel de derapaje. Pe dracu’! Cine a uitat secvența aceea cu Victoraș când și-a cerut, din nou, scuze, în calitatea sa de șef al Guvernului, pentru umilințele de la evaluarea persoanelor cu handicap?

Scuze formale, desigur… Fiindcă, nu-i așa?, bătaia de joc la adresa persoanelor cu handicap a căpătat astăzi forme dintre cele mai monstruoase.

Vă aduceți aminte, oameni buni, că discipolul lui Adrian Năstase, același Victor Ponta, și-a cerut, din nou, scuze, atunci când a vizitat „Atelierul de Educație”, organizat în cadrul Consiliului Național al PSD? „Îmi cer scuze că nu a fost primul atelier la care particip. Am recunoscut că, mai întâi, am fost la Agricultură, că acolo se dădea și mâncare, aici doar cărți…”, a îngăimat cârlanul lui Iliescu.

Gurile rele spun că, în realitate, Victor Ponta a vrut să dea bir cu fugiții, atunci când a văzut în standul atelierului cu pricina o carte semnată de universitarul Petre Anghel, în care se vorbea despre consecințele unei grave infracțiuni intelectuale: plagiatul!

Na-ți-o bună că ți-am dres-o! Recent, Victor Ponta a recidivat. Și-a cerut, din nou, scuze în fața lui Martin Schultz, pentru reacția lui nefericită la adresa europarlamentarului german Elmar Brok, pe care l-a făcut fascist, la pachet cu Monica Macovei.

Mai mult, scuzele lui Ponta au început să fie molipsitoare, fiindcă – iată – celebrul Ghiță Ciobanul și-a cerut și el scuze că a făcut poze cu Ponta, invocând faptul că e dreptul lui să facă poze cu cine vrea: cu oile, cu câinii, dar și cu măgarii!

Într-o bună zi, Ponta va veni desculț la scuze în fața poporului român. Va fi însă prea târziu…

Dumitru Sârghie

2 COMENTARII

  1. Distinsul Costinel Alexandrescu, mare PSD-ist dar de fapt, mare lingau si pupincurist al oricui, iata ce-i scria pe facebook lui Traian Basescu ,, Domnu presedinte v-am intalnit personal in urma cu ceva timp la Kladovo in Serbia in timp ce ma intorceam din Zaicar ! Acolo am fost rugat sa dau un spectacol de catre Traian Barbulescu , pe atunci Dir TVR Craiova ! Locatia respectiva era impanzita de sute de sepepisti sarbi inarmati pana in dinti! In perioada respectiva daca pomeneai ceva de fratii nostri Vlahi in numaƒr de circa 500 000 , sarbii te executau pe loc !Domnu presedinte atunci eu am crezut ca mor de frica cand dumneavoastră ati fluturat steagul romanesc pe scena ! Mare nationalist , mare curaj!,, Pe langa faptul ca este agramat, trageti singuri concluziile, eu nu mai am nimic de zis!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments