AcasăEditorialDESPRE DREAPTA CÂNTĂRIRE A VIEȚII ȘI A OMENESCULUI

DESPRE DREAPTA CÂNTĂRIRE A VIEȚII ȘI A OMENESCULUI

Nu exagerez dacă spun că actualii guvernanți interimari, titulari până mai ieri, ar trebui judecați pentru crime împotriva umanității. Modul sfidător, prin care președintele Iohannis girează pe sub mână, golănește, acest desant prăpăstios, alcătuit din figuri lacome de îmbogățire, fără niciun merit, aceste figuri ignobile, inculte și indiferente față de soarta poporului român, configurează ideea că România a murit de mai multe ori, în acest răstimp, din punct de vedere moral, economic, social, cultural și, iată, i se pregătește moartea cea de pe urmă.

L-am văzut pe Cîțu la declarații, după consultările de la Cotroceni… Niciun atom de inteligență și responsabilitate pentru țara asta nu emană acest ipochimen, educat până la genunchiul broaștei… Când vorbește, urcă nucile în pod cu furca, exact ca-n povestirile lui Creangă, iar când întreprinde ceva pentru bunăstarea poporului, trage vaca de funie, s-o urce pe șură, ca să se hrănească. Flutur și ipocritul Rareș, dar și ceilalți slugoi absoluți, îl flanchează pe acest semisfertodoct, luându-i toate scamele de pe costumu-i de prim-ministru demis legal. E o tragicomedie fără sfârșit. PNL a murit mortal prin deces sucombând!

L-am văzut pe Flutur la televizor. Știam că e grobian și că vorbește mult fără să spună nimic, dar nu-mi imaginam să fie atât de insensibil și de nepăsător ca un cioclu, atunci când moderatorul emisiunii i-a dat cifrele morților de Covid. Că acești imbecili calcă pe cadavre, doar pentru a-și păstra privilegiile și afacerile oneroase  nu mai este niciun secret. Fără să mă dau în stambă după nepotul de securist, Julien Cioloș, cel care a guvernat execrabil cu Liviu Dragnea și cu „Gruparea de la Cluj”, a celor cu stele sub veston, nebunia lui Rareș, creierul spălat al lui Bode, care a făcut tot posibilul să scape de celebrul dosar al accidentului său de circulație, jemanfișismul lui Bușoi, prin care i-a trimis pe useriști la origini, urletul de junglă a lui Rareș Bogdan, care confirmă „Evoluționisnul” lui Darwin, trăgându-se sigur din maimuță, toate acestea ne arată caracterul infect al aplaudacilor lui Cîțu, precum și greața pe care acești politruci insalubri o au față de poporul român.

Sunt multe de spus, în gura mare, fără niciun rafinament, cu privire la această faună politică așa-zis liberală, însă prefer să închei cu un citat din Ion I. C. Brătianu, liberal, om politic român, care a jucat un rol primordial în Marea Unire din 1918 și în viața politică modernă din România:

„În chestiunile mari, acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme, de onoare și naționalitate, nu pot fi prețuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunități, care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt și sigur al principiilor.”

Așadar, așa cum ar spune scriitorul anticomunist gorjean, Sabin Velican, avem nevoie de un prim ministru pentru „dreapta cântărire a vieții și a omenescului” , și nu de securistoizi precum Cîțu ori Julien Cioloș…

Dumitru Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments