AcasăActualitateDGASPC Olt – angajările de asistenți maternali profesioniști continuă

DGASPC Olt – angajările de asistenți maternali profesioniști continuă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectului „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar, desfășoară, începând cu 1 ianuarie 2019, o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul are ca principal obiectiv reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

În luna ianuarie 2023, au fost depuse, la sediul DGASPC Olt, două cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, o cerere fiind evaluată favorabil, iar o cerere este în curs de evaluare.

În perioada 11-20 ianuarie a.c., trei dintre persoanele evaluate favorabil în anul 2022 au urmat cursurile de formare inițială, în profesia de asistent maternal profesionist. De asemenea, în prima lună a acestui an, au fost angajați doi asistenți maternali profesioniști, care au fost evaluați favorabil, la sfârșitul anului trecut.

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat șase primării din județul Olt, cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora, pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens, promovând Proiectul „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

„Întrucât în anul 2023, obiectivul constă în angajarea a 10 de asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC Olt face, în continuare, apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura, prin fax, la nr. 0249/412.692, telefon nr. 0372/713.562, 563, 564, 565, 0349/408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro, cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații, privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro”, a declarat Cristian Nicolae Lungu, coordonator județean al proiectului.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments