AcasăDGASPC Olt – campanie de recrutare și identificare a asistenților maternali profesioniști
Array

DGASPC Olt – campanie de recrutare și identificare a asistenților maternali profesioniști

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt este partener în cadrul Proiectului „TEAM-UL: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” și demarează o campanie de recrutare și identificare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesioniști.

Proiectul prevede ca, în timp de cinci ani, instituția să angajeze 100 de asistenți maternali profesioniști,urmând ca, anul acesta, să fie angajate 40 de persoane.

dgaspc olt 766 netProiectul face parte din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, pe axa prioritară 4: „Incluziune socială și combaterea sărăciei”. Are ca principale obiective dezvoltarea de instrumente / proceduri în domeniul asistenței sociale destinate activității asistenților maternali, servicii alternative la îngrijirea copiilor în instituții, precum și în vederea asigurării tranziției copiilor și tinerilor de la îngrijirea în instituții la îngrijirea în comunitate; susținerea programului de formare profesională destinată asistenților și personalului specializat din cadrul instituției cu atribuții în domeniul protecției sociale a copilului separat de familie și al prevenirii separării copilului e familie; reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistență maternală.

Persoanele interesate să devină asistenți maternali profesioniști trebuie să respecte anumite condiții, de la conduită impecabilă în societate, până la condiții de cazare și spațiu corespunzător pentru copilul sau copiii luați în plasament.

Informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist pot fi obținute prin intermediul Serviciului Management de caz pentru copil, din cadrul DGASPC Olt, cu sediul în Slatina, str. Drăgănești nr. 7.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments