AcasăActualitateDGASPC Olt continuă procesul angajării de noi asistenți maternali profesioniști

DGASPC Olt continuă procesul angajării de noi asistenți maternali profesioniști

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectului „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar, desfășoară, începând cu 1 ianuarie 2019, o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul are ca principal obiectiv reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

De la începutul anului 2023 și până în prezent, au fost depuse, la sediul DGASPC Olt, cinci cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, două cereri fiind evaluate favorabil, două cereri sunt în curs de evaluare, iar o cerere a fost respinsă.

În perioada 15-24 februarie a.c., două persoane au urmat cursurile de formare inițială, în profesia de asistent maternal profesionist, iar o persoană a fost angajată ca asistent maternal profesionist.

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat trei primării din județul Olt, cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora, pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens, promovând Proiectul „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

„Întrucât în anul 2023, obiectivul constă în angajarea a 10 de asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC Olt face, în continuare, apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura, prin fax, la nr. 0249/412.692, telefon nr. 0372/713.562, 563, 564, 565, 0349/408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro, cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații, privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro”, a declarat Cristian Nicolae Lungu, coordonator județean al proiectului.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments