AcasăDGASPC Olt este partener al Proiectului „Venus – Împreună pentru o viață...
Array

DGASPC Olt este partener al Proiectului „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!”

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a lansat Proiectul „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), Axa Prioritară 4, Obiectiv Specific 4.4. Prin acest proiect, vor fi create servicii integrate moderne, în sprijinul victimelor violenței domestice, care să le ofere atât posibilitatea ieșirii din situația de vulnerabilitate, cât și facilitarea transferului către o viață independentă, prin reintegrare socio-profesională.

Principalul obiectiv al proiectul îl constituie îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale, în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice, prin crearea șui dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate, care va cuprinde 42 de locuințe protejate, precum și servicii integrate complementare de grupuri de suport și cabinete de consiliere vocațională.

dgaspc olt radita pirosca„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt este partener în acest proiect și are rolul de a înființa o locuință protejată, în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale destinate victimelor violenței domestice, care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă. Va fi partener în crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de grupuri de suport pentru victimele domestice, precum și pentru creșterea nivelului de integrare socio-profesională a victimelor violenței domestice, prin furnizarea de servicii și consiliere vocațională.

Scopul serviciului social «locuință protejată» este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin asigurarea asistenței de specialitate, pentru victimele violenței domestice, găzduire, cu o capacitate redusă, de până la 6 locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului”, a declarat Rădița Piroșca, director general al DGASPC Olt.

Bugetul estimat este de 11 milioane euro, pentru întreg proiectul, iar durata de implementare este de 4 ani.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments