AcasăActualitateDigul împotriva inundațiilor de la Icoana, inaugurat de Liviu Dragnea

Digul împotriva inundațiilor de la Icoana, inaugurat de Liviu Dragnea

După 25 de ani de la Revoluție, timp în care locuitorii comunei Icoana au fost inundați de zeci de ori, vicepremierul Liviu Dragnea a inaugurat, joi, 2 octombrie a.c., digul de protecție împotriva inundațiilor, construit la confluența râurilor Vedea și Plapcea, în zona localităților Icoana și Corbu.

Investiția pune la adăpost peste 2 000 de gospodării, lucrarea ridicându-se la 19 milioane lei, sumă alocată din Fondul de Intervenție al Guvernului. Localitatea Icoana și împrejurimile ei au fost lovite mai mereu de inundații, numai anul acesta apa venind de trei ori peste casele oamenilor.

inaugurare icoana dig 1Astfel, s-au efectuat lucrări de regularizare a albiei prin îndiguire, însemnând: lucrări de recalibrare albie, diguri, parapet din beton, deponie sistematizată, consolidare mal, dig dirijarea anrocamente, traverse de colmatare din anrocamente, consolidare taluz dig, subtraversări dig, prag de fund, traverse de geocontainere.

La acest eveniment important pentru administrațiile din Icoana și Corbu au fost prezenți, alături de Liviu Dragnea, reprezentanți ai firmei constructoare, reprezentanți ai Apelor Române, primarii Gheorghe Periețeanu (Icoana) și Constantin Dinuț (Corbu), Darius Vâlcov – ministru delegat pentru Buget, Paul Stănescu – președintele CJ Olt, Marius Oprescu – vicepreședintele CJ Olt și deputații Daniel Bărbulescu, Emil Moț, Florin Iordache, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu și Virgil Delureanu.

inaugurare icoana dig 2
Constantin Dinuț, primarul din Corbu – alături de Paul Stănescu și Liviu Dragnea

Vicepremierul a vorbit despre importanța unor astfel de lucrări, reiterând faptul că digul de la Icoana este realizat să reziste la debite foarte mari, prognozate, în România, o dată la 100 de ani.

Primarul Gheorghe Periețeanu a mulțumit Guvernului României, subliniind importanța acestei lucrări, o lucrare făcută pentru ca oamenii să fie mai liniștiți.

Vicepremierul Liviu Dragnea:

DIGUL DE LA ICOANA –  O LUCRARE CARE PUTEA FI FĂCUTĂ DE MULȚI ANI

„După inundațiile de anul acesta, am promovat hotărârea de guvern, primul ministru a fost de acord și aici s-au făcut câteva lucrări importante. În primul rând, s-a realizat acest dig de protecție pentru aproape 2.000 de gospodării. Această lucrare este realizată la un debit prognozat o dată la 100 de ani, așa că din acest punct de vedere e bine ca oamenii să stea liniștiți.

dig icoana 2014Este o lucrare care putea fi făcută de mulți ani. Din păcate, așa cum știm cu toții, de-a lungul anilor veneau inundațiile, lumea era supărată, iar lucrările începeau și nu se terminau. Atitudinea guvernului nostru a fost cu totul alta – atunci când începem o lucrare, vrem să o și finalizăm și, încet-încet, într-o perioadă rezonabilă, lucrările de protecție împotriva inundațiilor din România vor fi finalizate.

Din păcate, sunt mii de șantiere începute în țara asta, în ultimii 10-12 ani, și majoritatea dintre ele n-au fost finalizate, în așa fel încât nici nu mai știau la un moment dat unde să aloce banii. Lucrările s-au prioritizat și cel puțin știm, ca și în cazul de față, că lucrarea a fost începută, a fost finalizată, ne-am concentrat pe ea și o întreagă zonă este protejată.”

inaugurare icoana dig 3Gheorghe Periețeanu, primarul comunei Icoana:

OAMENII DIN ICOANA VOR FI MULT MAI LINIȘTIȚI

„Vă mulțumesc din suflet pentru această monumentală realizare la nivelul comunei Icoana. De 24 de ani de când sunt primar am avut foarte multe necazuri cu inundațiile. Sunt convins că odată cu realizarea acestei investiții oamenii din Icoana vor fi mult mai liniștiți. Vreau să vă asigur de toată gratitudinea noastră și să vă spun că și noi vom fi alături de dvs.…”

Dragoș Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments