AcasăActualitateDin 21 aprilie, se va circula pe Centura Balșului, primul lot al...

Din 21 aprilie, se va circula pe Centura Balșului, primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești

Vicepremierul Sorin Grindeanu, care ocupă totodată și funcția de ministru al Transporturilor, a fost prezent astăzi pe Drumul Expres Craiova-Pitești, la primul lot care va fi dat în folosință peste aproximativ o lună. În fapt, este vorba despre Centura Ocolitoare a Orașului Balș, ce va descongestiona, în sfârșit, traficul infernal din orașul de pe malul Oltețului.

Sorin Grindeanu a fost însoțit de Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Lia Olguța Vasilescu – primarul Craiovei, Emil Moț – primarul Slatinei și Cătălin Rotea, primarul Balșului.

Atât reprezentanți ai constructorului, cât și vicepremierul Grindeanu au dat asigurări că, din 21 aprilie a.c., se va putea circula pe Lotul I al Tronsonului 2 (Centura Balșului n.r.!).

De asemenea, Cătălin Rotea, edilul Balșului, s-a arătat extrem de mulțumim de acest lucru, precizând că este un proiect pe care bălșenii îl așteptau de mulți ani. Totodată, Rotea a spus că, din momentul acest, orașul Balș poate deveni atractiv pentru investitori.

Daniel Tomozei, reprezentant firmă constructoare:

Acest lot, în lungime de 18 km, va constitui centura Balșului

„Suntem pe Lotul I al Tronsonului 2, al drumului expres Craiova-Pitești, suntem pe ultima sută de metri. S-a cerut o solicitare de recepție pentru data de 21 aprilie. Acest lot, în lungime de 18 km, va constitui centura Balșului, așa-zisa centură a Balșului și va avea trei noduri rutiere, nodul de la 20, 27 și 35, un spațiu de servicii, etc.

Lotul 2 va fi dat în folosință la sfârșitul lui mai, sperăm, începutul lui iunie. Lotul 3, dacă ne ajută Dumnezeu și vremea și se liniștește și cu războiul, și cu prețurile, și cu criza asta cu materialele, e posibil să-l dăm în folosință în vara anului viitor.”

Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor:

Ministerul Dezvoltării trebuie să intervină rapid, încât să nu se blocheze șantierele din România

Am fost împreună cu doamna primar Vasilescu, cu președinții de consiliu județean și de la Olt și de la Dolj, cu domnul primar de la Slatina, cu domnul primar de la Balș, să vedem și Tronsonul 1 și de acolo venim. Am venit aici pentru că vor începe procedurile de recepție, așa cum a anunțat domnul Tomozei, astfel încât în 21 aprilie să încheiem această etapă pe lotul 1.

Așa cum a spus și d-l Tomozei, în 21 aprilie va fi dat în folosință acest tronson, apoi spre finalul lunii mai, începutul lunii iunie, va fi dat circulației și celălalt tronson.

Vreau să vă spun câteva concluzii la cald și cred că și colegii mei sunt de acord. Este o diferență majoră, pe care cred că o vedeți între ce înseamnă Tronsonul 2 și ce înseamnă tronsonul 1. Am venit pe tot drumul de la Craiova până aici pe acest așa-zis Tronson 1, am avut o discuție cu directorul de acolo, noi toți, explicațiile continua să vină. Eu știu aceste explicații și le știm cu toții, i-am atenționat că am schimbat inclusive cadrul legal. Așa cum știți, în urmă cu 10 zile, prin ordonanță de urgență și că îmi doresc ca în perioada următoare să existe o altfel de mobilizare și ne dorim cu toții, fiindcă altfel facem tronsonul 2, o să fie finalizat și tronsonul 3, iar legătura cu Craiova, la ritmul acesta, nu va fi făcută. Așa că în acest  moment domnul director de la CNAIR, domnul Pistol, m-a informat că în ceea ce ține de companie, toate revendicările, absolut tot, pe tronsonul 1 au fost rezolvate, este liber de sarcini și mă aștept ca pe tronsonul 1 să fie o mobilizare cel puțin ca pe tronsonul 2 și pe tronsonul 3. Dacă nu, vom intra pe acea procedură în care va trebui să găsim constructori serioși, care să termine în timp lucrările așa cum se angajează.

Vă spuneam că în urmă cu 10 zile am schimbat cadrul legal. De asemenea se lucrează și ar fi bine să se termine rapid ceea ce se întâmplă al Ministerul Dezvoltării, astfel încât indicele din care se calculează prețurile să fie actualizat. Știu în acest moment, și știu foarte bine, și știm cu toții, fie că suntem autorități locale sau autorități centrale, că prețurile au luat-o razna. De aceea, Ministerul Dezvoltării trebuie să vină rapid cu acest calcul astfel încât să nu se blocheze șantierele din România, fie că vorbim de marile șantiere, fie că vorbim de șantierele care sunt în gestiunea autorităților locale. Și lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, astfel încât să se poată face față la această creștere a prețurilor care are diverse cauze…”

Cătălin Rotea, primarul orașului Balș:

Este un lucru extrem de benefic pentru orașul nostru, pe care îl așteptăm de mulți ani de zile

„Îi mulțumesc pentru prezență d-lui vicepremier Grindeanu și pentru eforturile depuse, ca acest proiect să fie dus la bun-sfârșit. Este evident că este un lucru extrem de benefic pentru orașul nostru, pe care îl așteptăm de mulți ani de zile, poate de zeci de ani de zile. Sunt două aspecte foarte importante: pe de o parte, traficul va fi descongestionat, pe de altă parte, și să nu uităm, totuși, că suntem între doi poli industriali foarte importanți, Craiova și Slatina, cred că vom deveni, în sfârșit, foarte atractivi pentru investitori. Pentru că principala problemă a orașului, dincolo de trafic, este crearea de noi locuri de muncă.

Mulțumim constructorului, am avut o colaborare foarte bună și sper ca acest drum Craiova-Pitești să-l vede gata cât mai repede.”

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments