AcasăEditorialDin acest moment, Emil Moț poate să-și comande șampania și icrele negre!

Din acest moment, Emil Moț poate să-și comande șampania și icrele negre!

Cu o abilitate de invidiat, Emil Moț, primarul în exercițiu al Slatinei noastre seculare, i-a determinat pe liberali să-l retragă pe Mario De Mezzo din cursa pentru Primăria Slatina. Trebuie să vă mărturisesc faptul că, personal, mă așteptam ca lovitura de grație dată lui Mario să vină din interiorul PNL, conform unei cutume post-decembriste, prin care liberalii din Olt își minimalizează candidații cu șanse, în favoarea PSD, și din rațiuni care se subînțeleg. Exemplul cel mai elocvent a fost în cazul candidaturii lui Marius Bălașa, când PNL Olt s-a divizat și a jucat la două capete, lăsându-i culoar liber aceluiași Emil Moț.

Îl cunosc pe Mario De Mezzo și-i știu și capacitatea intelectuală, cu care i-ar fi făcut față mașinii de vot pesediste, deși mă doare credulitatea și naivitatea cu care el a intrat în această poveste. Nu bag mâna în foc, spunând că Mario ar fi câștigat Primăria. Garantez, însă, că ar fi atras un fragment al intelectualității slătinene de partea lui și ar fi scos un scor foarte bun, prin care ar fi adus un număr îndestulător de consilieri locali, consolidându-și astfel o carieră politică pentru viitor.

Așadar, istoria post-decembristă a candidaților PNL Olt pentru Primăria orașului lui Pan Vizirescu, se repetă la indigo: PSD rămâne prima vioară, într-un concert în care adversarii liberali se prefac, de atâta amar de vreme, că au uitat partiturile acasă. Prin acest gest premeditat al conducerii PNL Olt, acela de a-l trimite înapoi la București, unde își are domiciliul, Mario De Mezzo și-a încheiat, pour toujours, cariera politică, iar eu spun că nu merita această soartă, măcar pentru înjurăturile și atacurile suburbane la care a fost supus de către fanii PSD, în cele câteva luni de la anunțul candidaturii sale.

Per a contrario, Emil Moț, în numele socialismului de caviar, poate să-și comande chiar din acest moment șampania, icrele negre, precum și acel fragment din Simfonia a–IX-a, „Odă bucuriei”, de Beethoven, pentru victoria à la légère, pe care o va repurta la următoarele alegeri.

N-am negat și nu voi nega niciodată inteligența lui Liviu Voiculescu. Însăși această manevră, care-i asigură lui Moț victoria, este un joc inteligent, pe termen scurt, care-i conferă și domniei sale, fără dureri de cap, postul de senator, în următoarea legislatură. Pe termen lung, însă, strălucirea sa politică va intra în penumbră, fiindcă, o vorbă a lui Petre Țuțea, pe vremea când lucra în diplomație, glăsuia cam așa: „Orice înțelegere parafată cu rușii, poți s-o utilizezi la igiena spatelui.” (Citat din memorie – n.r.)

Și „ca să nu fie dezordine, ca să nu fie haos”, cum spunea trubadurul Adrian Păunescu, noi trebuie să încheiem cu o urare pentru confraternitatea dintre PSD și PNL : „Felicitări, dle Emil Moț, pentru că deja ați câștigat Primăria Slatina!” „Felicitări, d-le Liviu Voiculescu, pentru victoria pe care v-ați asigurat-o în vederea postului de senator al României!”

Iar tu, Mario De Mezzo, să știi că ai greșit atunci când ai făcut, cu bună credință, recunosc, acest pas. Du-te și nu te mai uita îndărăt… Aparții altei lumi… O lume cu sânge albastru, o lume a cărții, a ideilor umaniste și lipsite de fățărnicie, ură, duplicitate și mojicie… Așa cum te caracteriza și marele critic literar Alex Ștefănescu.

Să nu te împingă păcatul să accepți vreo funcție de consilier local, că te discreditezi definitiv… Salut, voios!

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Minarea posibilitatii de a avea cel putin un cuvant greu in consiliu local Slatina miroase a blat cu vecinii! Nimeni nu ar putea sa garanteze ca Mario ar fi ajuns primar, dar ar fi scos multi consilieri locali pentru PNL! Masa de manevra a PSD in Slatina este mare iar oamenii care gandesc si mai ales voteaza potrivit constiintei putini (multi nu au avut constiinta niciodata sau au vandut-o la kilogram).
    Eu personal am ajuns sa ma bucur de toata aceasta mizerie care isi continua eruptia mai ceva ca vulcanii noroiosi, Renasterea nu poate veni decat dupa dezastrul total! Problema este ca cei care au ajutat la acesta fie vor fi in tari calde si cu conturi grase, fie in ipostaze depravante, pentru care sunt cu totul responsabili!
    Atentie, acelasi scenariu poate fi jucat in multe locuri, poate chiar national!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments