AcasăPoliticaDin decembrie 2014, evenimentele vor duce Mișcarea Populară în Executiv

Din decembrie 2014, evenimentele vor duce Mișcarea Populară în Executiv

După cum se știe, în perioada 5-8 septembrie a.c. a avut loc Școala de vară a Fundației Mișcarea Populară, în cadrul Hotelului Regal din Costinești. La eveniment au participat următorii membri fondatori: Marian Preda, Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu, Cristian Hrițuc, Elenina Nicuț, Dragoș Ciuparu, Georgeta Condur. De asemenea, au participat, ca invitați ai Fundației Mișcarea Populară, și următorii membri ai conducerii Partidului Mișcarea Populară: Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Adrian Papahagi.

A fost o întâlnire cu liderii organizațiilor județene, care au interacționat și care au avut discursuri și dezbateri importante pentru crearea unei Românii credibile și respectate, care să determine, în sfârșit, după 24 de ani de la Revoluție, pe orice român să poată rosti: „Mă simt mândru că sunt român!”

Declarațiile liderilor centrali și județeni, atât ale celor care slujesc, în continuare FMP, cât și ale celor care reprezintă nucleul central al PMP, au fost edificatoare în sensul arătat mai sus.

miscarea populara scoala 1

Marian Preda, președintele Fundației Mișcarea Populară:

Suntem mulțumiți de rezultatele acestei Școli de Vară

Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația Fundației Mișcarea Populară la conferința e presă prilejuită de finalizarea cu succes a primei Școli de Vară a proiectului Mișcarea Populară, organizată în această primă ediție de Fundația Mișcarea Populară, la care au participat coordonatorii filialelor din cele 47 de județe și sectoare de la Fundație și de la partid.

Am discutat cu domnul președinte Tomac înainte, suntem foarte mulțumiți de rezultatele acestei Școli de Vară. Am văzut încă o dată că avem o forță extrem de puternică, oamenii sunt determinați, am discutat probleme tactice, probleme strategice și suntem convinși, așa cum s-au angajat și colegii noștri din țară, că la europarlamentare Partidul Mișcarea Populară, sprijinit de Fundație, va demonstra că este cel mai important partid de opoziție din România. Eu, în calitate de președinte al Fundației, nu pot decât să mă bucur că efortul nostru de patru luni și jumătate începe să se vadă, se concretizează într-o organizare pe care colegii de la partid deja au dus-o mai departe și care cu siguranță se va vedea că dă roade începând cu alegerile europarlamentare, după aceea cu alegerile prezidențiale în care dreapta, în jurul Partidului Mișcarea Populară, trebuie să fie unită.

miscarea populara scoala 2

Eugen Tomac, președintele interimar al PMP:

Cred că PMP va deveni un partid puternic în perioada următoare

Este un lucru extraordinar că ne-am întrunit în cadrul Școlii de Vară de la Costinești pentru că, iată, în mai puțin de o lună de zile Partidul Mișcarea Populară și-a stabilit responsabilii județeni. E o construcție importantă, suntem în etapa în care putem spera că Partidul Mișcarea Populară va deveni o alternativă serioasă la haosul pe care l-a instalat USL-ul.

Am discutat despre poziția Partidului în legătură cu temele importante ale zilei. Suntem, spre deosebire de USL, pentru eutanasiere. Credem că Victor Ponta și mâine să iasă să să dea o Ordonanță de Guvern prin care să stabilească foarte clar că câinii care reprezintă un pericol pentru societate trebuie eutanasiați. Nu avem nevoie de un referendum care să tergiverseze și mai mult rezolvarea acestei probleme. Și astăzi, la Institutul Matei Balș, s-au prezentat cetățeni ai Municipiului București cu mușcături de câine. Ponta trebuie să înțeleagă că responsabilitatea pentru fiecare nenorocire care se întâmplă îi aparține. Nu mai putem tergiversa această temă.

Cred că este important să subliniez faptul că Partidul Mișcarea Populară va deveni un partid puternic în următoarea perioadă, vor adera și alți parlamentari la partidul nostru și din acest punct de vedere vreau să-i asigur pe toți cei care se îndreaptă cu încredere către noi că avem suficientă determinare și convingere în a construi o alternativă serioasă la USL.

Avem această convingere că Partidul Mișcarea Populară va putea coagula în jurul său forțele credibile de dreapta pentru că avem un obiectiv extrem de important, acela de a reuși la alegerile europarlamentare de anul viitor să obținem un scor foarte bun, și acest lucru îl putem face doar printr-un mesaj credibil și printr-o formulă care să ne garanteze succesul. Pregătim acest lucru cât se poate de temeinic în acest moment. Nu vom exclude dialogul cu nicio formațiune care împărtășește aceeași viziune și aceleași valori pe care le promovează Partidul Mișcarea Populară. Și cu siguranță nu trebuie să ignorăm un lucru important, alegerile prezidențiale de anul viitor. E un subiect pe care l-am dezbătut în cadrul Școlii de Vară și cu siguranță vom reveni cu detalii privind această temă. Avem convingerea necesară să credem că Partidul Mișcarea Populară va deveni o alternativă serioasă, care va coagula dreapta. Acesta este obiectivul nostru. Avem un mecanism democratic, foarte solid, prin care vom reuși să aducem alături de noi oameni credibili, voci credibile de dreapta pentru a consolida Partidul Mișcarea Populară și apoi să-i invităm pe ceilalți să se alăture.

Adrian Papahagi, membru în conducerea PMP:

Sunt înverșunat împotriva acestei guvernări sinistre

Nu sunt înverșunat împotriva nimănui cu excepția acestei guvernări sinistre, iresponsabile, care pasează mereu răspunderea, ba în seama poporului, ba în seama CSAT-ului, ba în seama Parlamentului. Ieri au fost niște discuții în care au fost puncte de vedere diferite. La noi nu e Partidul Ciocu-Mic și nu e nici Partidul 3D, în care ai disciplină, disciplină, disciplină. Noi suntem un partid liber, de dreapta, cu oameni liberi, fiecare cu personalitatea și credințele lui, în care dialogul este firesc, și care la sfărșit, firește, suntem uniți fiindcă oamenii au nevoie de un mesaj puternic și coerent de dreapta și de oameni liberi în primul rând, nu de țuțeri sau de purtători de serviete. De aceea, toate discuțiile la noi sunt libere și vor continua.

Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidențial

Din decembrie 2014, evenimentele vor duce Mișcarea Populară în Executiv

„Eu mi-aș dori ca dreapta unită, pe care noi avem misiunea să o coagulăm, să aibă timp până în 2016 să se construiască în opoziție. Eu cred însă că, din decembrie 2014, evenimentele ne vor duce în Executiv. Asta înseamnă să ne pregătim oameni competenți de pe acum. Avem foarte puțin timp la dispoziție!”

marian vasile scoala de varaMarian Vasile, președintele PMP Olt:

Poziția noastră e foarte clară: suntem împotriva proiectului Roșia Montană, așa cum arată el acum

Poziția noastră este foarte clară: suntem împotriva proiectului Roșia Montană exact așa cum arată el acum. Fac precizarea însă că susținem exploatarea resurselor minerale și naturale dacă ele ajută la dezvoltarea economiei, respectând cinci condiții: 1. Respectarea standardelor de mediu, 2. Protecția patrimoniului, 3. Transparența în ceea ce privește încheierea acestor contracte, cetățenii români trebuie să știe exact ce se angajează statul român, 4. Beneficiile să fie în folosul statului român, locuri de muncă și o informare cât se poate de exactă în ceea ce privește beneficiile, iar resursele pe care le obține statul român în urma unor asemenea contracte să fie alocate către investiții, nu către consum. Dacă un proiect îndeplinește aceste cinci condiții, el este bine venit. Dacă nu le îndeplinește, așa cum nu le îndeplinește Roșia Montană, noi suntem împotrivă.

Biroul de presă al PMP Olt


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments