AcasăOra SatuluiDin păcate, pe d-l ministru Șova nu l-am mai văzut pe la...

Din păcate, pe d-l ministru Șova nu l-am mai văzut pe la noi, pe aici…

Aveți premier, aveți guvern, aveți Parlament de peste 70%, aveți primării, aveți cam tot ce vă trebuie. Vorbesc de USL acum. Ce-i lipsește țării acesteia ca să-i meargă și comunei dvs. mai bine?

Nu cred că v-ați exprimat corect. România are ceea ce ați spus d-voastră. Comuna Osica de Sus, deocamdată, nu a ajuns la putere, dar nu mă pot plânge. În momentul în care mai miști ceva prin comună, nu la nivelul dorințelor, că nimeni nu se poate realiza la nivelul dorințelor, nu te poți plânge, și nu din alt motiv, decât acela că mi-e frică de Dumnezeu. Anul trecut, în Osica de Sus, am reușit să facem ca treaba să meargă destul de bine. În momentul în care reușești să asiguri toate cheltuielile pentru cele cinci școli, patru grădinițe, în momentul în care reușești să mai faci 2000 de mp de platformă asfaltată, în momentul în care reușești să introduci 20 de camere video pentru supravegherea comunității, în momentul în care asiguri buna funcționare a acestei instituții care se numește primărie, nu cred că este cazul să ne plângem.

ion ciocan primar osica 571Am demarat, de asemenea, un proiect de extindere a rețelei de canalizare în zona Medinți a satului Osica de Sus și în satul Vlăduleni, precum și de dublare a capacității stației de epurare. Suntem deocamdată la faza de proiectare, dar proiectul este licitat, că am scos la licitație proiectarea cu execuția.

De asemenea, avem în implementare, pe GAL, reabilitarea și modernizarea căminului cultural. Nu pot să nu scot în evidență activitățile cultural-artistice și sportive care s-au desfășurat în Liceul „Gheorghe Roșca”. Am avut două proiecte, prin AFCN, de aproximativ 1 miliard de lei vechi, care s-au derulat și încheiat foarte bine. Drept dovadă că am primit și ultimele două tranșe de bani de la AFCN, ca urmare a rezultatelor obținute în desfășurarea proiectelor. Nu pot să nu scot în evidență participarea elevilor din Liceul „Gheorghe Roșca” la faza județeană și națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică. Acestea sunt numai motive de satisfacție și de a arăta că lucrurile merg bine. Pe plan sportiv, suntem singura comună din județul Olt care avem două echipe de juniori și preșcolari la fotbal. De asemenea, suntem singura comună, cred din țară, după cum am fost informați, care avem Karate Do, fiind afiliați Clubului Dinamo, cu rezultate foarte bune.

În rest, la ceea ce vă referiți d-voastră cu puterea, mărirea și rezultatul material, rămâne să apreciați d-voastră.

Va fi președinte de țară Crin Antonescu?

Dacă Dumnezeu vrea și el vrea, cu  siguranță, da!

Sunteți mândru că sunteți contemporan cu Gigel Știrbu și că acesta este ministrul Culturii?

Nu mă pot dezice de faptul că d-l Gigel Știrbu este ministrul în colegiul din care face parte și comuna Osica de Sus. De fapt, aș vrea să remarcați un lucru că acest colegiu, Colegiul 6, a dat doi miniștri în Guvernul Ponta: Șova și Gigel Știrbu. Ministrul Știrbu nu a uitat niciodată de comuna Osica de Sus, cum probabil nici de celelalte comune, dar eu o să mă refer la comuna pe care o reprezint, domnia-sa a participat și la deschiderea anului școlar, și la evenimente istorice și culturale care au avut loc în comună, și la evenimente de hram de biserică, ori de câte ori a fost invitat. Din păcate, pe d-l ministru Șova nu l-am mai văzut pe la noi, pe aici, și tare mult m-aș fi bucurat să mă mândresc și cu domnia-sa, la anumite evenimente, deși mândria nu e o virtute. Dar nu spun că nu m-aș fi simțit mândru să am lângă mine doi miniștri și să spun: stimați cetățeni, aveți în fața dvs., cei doi miniștri votați de dvs.!

Un mesaj către oamenii d-voastră.

În primul rând, le-aș dori multă sănătate, multă înțelegere și multă răbdare. În al doilea rând, aș vrea să înțeleagă că nu întotdeauna ceea ce își dorești și meriți poți să realizezi. Din punctul meu de vedere, nu mă voi schimba, voi face tot ceea ce am făcut și până acum. Le comunic faptul că, la Centrul de Permanență Medicală, mi s-a dat deja o ambulanță, un ACD, de către Direcția de Sănătate Publică, prin grija d-nei dr. Victorița Diaconescu, urmând ca, în scurt timp, să găsim formula de utilizare a acestei mașini care este dotată cu aparatura necesară. De asemenea, le comunic că se va pune în funcțiune un al doilea cabinet medical stomatologic, în cel mai scurt timp. Iar din partea administrației nu se va schimba nimic în rău, ci totul în bine.

A consemnat Dragoș Sîrghie


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments