AcasăActualitateDincolo de cuvinte, toți suntem la fel

Dincolo de cuvinte, toți suntem la fel

În cadrul Olimpiadei Liceelor, s-a hotărât ca, anul acesta, să fie organizată și o probă de tip concurs – Campania de prevenire a comportamentului deviant –, care constă în elaborarea unei campanii pentru combaterea comportamentelor dezirabile. În acest sens, Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina a inițiat campania anti-discriminare ce are ca slogan „Dincolo de cuvinte, toți suntem la fel!”, prin care se dorește promovarea și dezvoltarea principiilor egalității în societate, creșterea protecției indivizilor în fața discriminării și sprijinirea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile.

campanie greceanu150 de elevi și profesori au luat parte luni, 13 mai a.c., la primele activități ale campaniei „Dincolo de cuvinte, toți suntem la fel!”, activități ce au constat în dezbateri pe tema discriminării. Elevii au avut ocazia să participe la discuții libere despre ce înseamnă discriminarea, metode de combatere a discriminării, cauze și consecințe. În a doua zi a concursului, a fost abordată o nouă temă, și anume „Lupta împotriva discriminării”. De această dată, activitățile au căpătat o altă formă, fiind interactive și utilizându-se metode de educație non-formală. Au fost organizate scurte trening-uri, astfel jocurile dinamice,  energizing-urile, activitățile de team-building au reușit să le ofere elevilor un alt mod prin care să conștientizeze efectele nefaste ale discriminării și cum poate fi combătută.

În urma acestei activități, elevii au înțeles că este important să ia atitudine, să nu fie indiferenți la problemele societății în care trăiesc, pentru că, altfel, mai devreme sau mai târziu, societatea însăși îi va ignora pe ei. Lupta împotriva discriminării nu se va opri aici, elevii colegiului promit numeroase activități interesante care vor fi desfășurate și în exteriorul școlii, în următoarele zile.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments