AcasăDioszegi, pâinea anului 2017 în România – acum și în magazinele din...
Array

Dioszegi, pâinea anului 2017 în România – acum și în magazinele din Slatina

Pâinea tradițională cu cartofi și alte produse de panificație marca Dioszegi Sfântu Gheorghe pot fi găsite, acum, și în magazinele din Slatina. Pâinea este pregătită după o rețetă tradițională și este făcută în cuptorul cu lemne, chiar în județul Covasna, de unde este adusă la Slatina, dis-de-dimineață.

Slătinenii pot găsi pâinea tradițională cu cartof și alte produse de panificație și patiserie marca Dioszegi în cele două magazine proprii ale brandului, de pe strada Cuza Vodă (zona fântânii de la intersecția cu strada Banului) și de pe strada Arinului (vizavi de Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu”), dar și în alte 20 de unități alimentare din aproape toate cartierele Slatinei.

Pâinea cu cartofi este produsă, după o rețetă tradițională într-un cuptor cu lemne, la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, de aici fiind adusă la Slatina, dis-de-dimineață.

Pâinea cu cartofi Dioszegi a câștigat vineri Trofeul „Pâinea Anului” 2017, pentru cea mai bună pâine fabricată industrial în România. În 2013, Brutăria Dioszegi a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradițională cu cartofi din lume. Pâinea a cântărit 96,6 kg și a fost pregătită din 57 kg de făină, 34 litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare. Performanța a fost omologată de World Record Academy la categoria „Pâine rustică”.

Produsele Dioszegi pot fi găsite în toată țara, un magazin al brandului tradițional secuiesc fiind deschis chiar în capitala Marii Britanii, Londra. Mai mult, pâinea cu cartofi a gustată și apreciată, în 2014, chiar de Prințul Charles, în timpul unei vizite în Transilvania.

Pe lângă diferitele tipuri de pâine (cu cartof, cu secară, neagră, graham, bavareză etc.), alte produse Dioszegi ce pot fi găsite la Slatina sunt cozonaci, bejli (ruladă ungurească), pogace, croissante și foietaje.

 dioszegi net 2


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments