„Domnule președinte al Senatului, domnule președinte al Camerei Deputaților, al Curții Constituționale a României, domnule prim-ministru Dacian Cioloș, domnule prim-ministru, domnilor miniștri, onorați invitați,
Societatea românească se schimbă, societatea românească s-a schimbat, societatea de astăzi are alte așteptări decât societatea de acum 10 ani sau de acum 25 de ani de imediat de după Revoluție. Societatea se schimbă și se schimbă așteptările societății, se schimba așteptările față de clasa politică. Dacă diferența între așteptări și realități devine prea mare, intrăm în criză. Mulți au vorbit, în aceste zile, despre criza în care ne aflăm. Mulți au vorbit despre criză, puțini au definit-o. S-au ținut cuvântări cu diferite ocazii și astăzi în Parlament. S-a spus că nu am avut o criză guvernamentală, că nu am avut și nu avem o criză Parlamentară, s-a spus că nu avem nici măcar o criză politică și atunci se pune întrebarea legitimă: dar ce fel de criza avem?
Avem cea mai gravă formă de criză: avem o criză de încredere, avem o criză de încredere a cetățeanului față de politicianul pe care l-a ales să-i reprezinte interesele. Încrederea este bunul cel mai valoros în politică. Se câștigă greu, se pierde foarte ușor. Această criză de încredere ne-a dus în situația în care suntem acum. Am vorbit mult cu liderii politici, am vorbit cu oamenii din strada, am vorbit cu reprezentanții societății civile. Protestatarii mi-au spus că sunt nemulțumiți de clasa politică, vor altă clasă politică. Politicienii mi-au spus că au înțeles așteptările, că au înțeles solicitările, dar politică fără partide politice așa mi-au spus, nu se poate. Este foarte adevărat, politică fără partide politice nu se poate, dar într-o democrație nici fără popor nu se poate. Daca politicienii se îndepărtează de alegător, atunci apare o situație similară cu cea în care am ajuns noi astăzi.
Constatăm o înstrăinare din ce în ce mai profundă între alegatori pe de-o parte, clasa politică pe de altă parte. Așa s-a făcut ca niciun partid nu a venit să propună un politician care să preia funcția de prim-ministru. Așa am ajuns eu să propun un independent, pe domnul Dacian Cioloș, pentru funcția de prim-ministru cu recomandarea de a pregăti un guvern independent politic. Acest guvern independent politic este o șansă pentru România fiindcă, în timp ce acest guvern independent va guverna, partidele politice vor avea ocazia, timp de un an de zile, să se reconecteze la alegători.
Ar fi excepțional dacă partidele politice ar folosi această oportunitate pentru a-și defini programe atractive, pentru a se apropia din nou de alegător, în acest fel să avem, după alegerile parlamentare, o clasa politică care reprezintă, fără discuție, alegătorii, fără criză și care cu multă energie va putea să continue să construiască România prosperă și puternică pe care ne-o dorim cu toții. Sper ca acest lucru sa se întâmple.
Domnule prim-ministru, onorați membri ai guvernului, vă felicit. Vă felicit pentru ca ați primit un vot hotărât în Parlament, vă felicit, pe fiecare dintre dvs., pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu este ușor. Politicienii, mai devreme sau mai târziu, vă vor spune că, de fapt, nu-i reprezentați. Este o eroare fundamentală. Guvernul, acest guvern Dacian Cioloș, are absolut toată legitimitatea. A primit-o prin votul de investitură în Parlament. Puteți să mergeți drepți înainte, să vă puneți în practică proiectele, programele, politicile în folosul României. Acest guvern independent este un pas înspre clasa politică reconectată la alegători, înspre clasa politica pe care și-o doresc oamenii. Este un pas, va dura un an de zile. Folosiți acest an din plin.
Doamnelor și domnilor, un an de zile este puțin, este foarte puțin în politică, dar este suficient de lung pentru a guverna România bine, pentru a asigura un cadru foarte bun pentru alegerile locale, parlamentare și pentru partidele politice care doresc să se reformeze. Vă doresc mult succes. Mulțumesc.”
Preluare ziuanews.ro
În sfârşit un nou început! Dar să-i vedem dacă vor schimba ceva la cea mai discutată şi la fel de coruptă putere(ca şi cea politică): puterea judecătorească!
Pentru că s-a făcut justiţie ca un SRL, s-a făcut avocatură precum proxeneţii şi au fost înrobit toţi ceilalţi, considerându-i nişte proşti,curve şi golani, infractorii de serviciu ai instanţelor!De ce nu s-a făcut ca în R Modova, să lăsaţi avocatura liberă,să fie Curtea Constituţională independentă şi de bună credinţă,ca să mă refer la ceea ce au făcut bandiţii până acum,din ce au făcut bani, milioane de euro! Ce fel de Constituţie au respectat?Niciuna.Nicio normă a democratiei.Pentru că voi politicienii şi cei din administraţie,din celelalte puteri ale statului, nu aţi fost nişte democraţi.Aţi fost nişte oameni ai clanurilor care v-aţi ridicat pe umerii oropsiţilor ăştia pe care i-aţi crezut mămăligari!Iată că mămăliga a explodat! dar puţini am luptat cu regimurile criptocomuniste! Să le fie ruşine!Deşteaptă-te române!