AcasăActualitateDizolvarea Consiliului local – singura soluție pentru bunăstarea comunei Grădinari!

Dizolvarea Consiliului local – singura soluție pentru bunăstarea comunei Grădinari!

DEMOCRAȚIA ESTE SISTEMUL CARE ÎȚI PERMITE SĂ ÎȚI FACI VALIZELE!

DEMOCRAȚIA este cea mai populară vocabulă pe care o rostim, de la Revoluția din 1989 și până în prezent. De la etimologia care a dat definiția antică grecească – „demos kratos” (puterea poporului), și până în zilele noastre, această mirabilă noțiune, ca formă de guvernare, a suferit tot felul de transformări, ajungând la diferite și ciudate accepțiuni, în lumina unor politicieni consemnați de istorie.

Astfel, Abraham Lincoln, al șaisprezecelea președinte al S.U.A., fiind cel mai aproape de definiția clasică, teoretiza astfel: „democrația înseamnă alegerea conducerii poporului, prin alegeri pentru popor!”. Wiston Churchill, primul ministru al Regatului Unit, în al Doilea Război Mondial, spunea, printre altele, despre democrație: „ (…) democrația este cea mai rea formă de guvernământ, cu excepția tuturor formelor încercate de-a lungul timpului”. Înțelegem din această definiție că, între toate formele de guvernare, cu toate lipsurile ei

(unul dintre acestea fiind lipsa criteriului axiologic), democrația este cea mai bună, în ciuda sufragiului universal al „cirezilor democrate”, cum spunea, în epocă, filosoful Petre Țuțea. Profesorul și politologul italian, specializat în studiul democrației și al sistemelor politice, Giovanni Sartori, a spus, la rându-i, și mai  tranșant: „Democrația este numele pompos a ceva ce nu există!”. Mai stilizat în expresie, ex-președintele Braziliei Jose Sarney a cugetat pentru posteritate: „Democrația este sistemul care îți permite să îți faci valizele”.

Coborând toate aceste definiții și accepțiuni istorice ale noțiunii de „democrație”, taman la nivelul comunei Grădinari din județul lui Eugen Ionescu și, de ce nu, al lui Pan. M. Vizirescu, „ultimul gândirist”, credem noi că formula cea mai bună pentru consilierii locali de acolo este cea a lui Jose Sarney, aceea cu „făcutul valizelor”.

Cel puțin așa am înțeles noi din dialogul democratic, pe care l-am avut cu primarul acestei comune înfloritoare, în ciuda vremurilor potrivnice, dl Mihai Ioana, aflat la finalul celui de-al treilea mandat.

Dar să-i dăm cuvântul domnului primar…

MĂ DERANJEAZĂ ATITUDINEA CONSILIERILOR MEI PSD, CARE S-AU OPUS UNUI PROIECT ATÂT DE BENEFIC!

„Recent, ca șef al Executivului Primăriei Grădinari, am supus aprobării Legislativului (Consiliului local), un proiect de hotărâre, prin care să achiziționăm un buldoexcavator, pentru Primărie, cu finanțare de la GAL – «Oltul Puternic». Ne-au rămas niște bani și am zis că ar fi o bună oportunitate să depunem noi, comuna Grădinari, acest proiect, ca să nu pierdem banii. Este vorba de 100.000 euro, valoarea acestui buldoexcavator. Din păcate, și oamenii din comună trebuie să știe acest lucru, doar patru colegi consilieri ai mei de la PSD au fost de acord. Nu comentez votul liberalilor, care sunt, prin definiție, Gică-Contra, ei făcând opoziție așa cum știu mai bine: adică fiind împotriva dezvoltării și progresului comunității, în slujba căreia se află, prin vot democratic.. I-am întrebat pe pesediștii mei care este raționamentul dumnealor, ca să nu voteze un asemenea proiect pentru localitate, și n-au știut să răspundă.

Chiar nu i-am înțeles, inițial, de ce nu au fost de acord, pentru că primăria noastră nu contribuie cu bani la acest proiect.  Noi avem nevoie, ca de aer, de un buldoexcavator. Pentru că iarna îl folosim la deszăpezire, iar vara, când sunt foarte multe gunoaie și o vegetație foarte bogată, îl putem folosi, de asemenea.  L-am fi dotat inclusiv cu un braț special, ca să tăiem vegetația. Ar fi fost foarte util. Imediat, mi-am dat seama de ce s-au opus colegii mei pesediști: din interese personale și, nicidecum, din interese obștești, cumva de dragul poporului, în slujba căruia ei ar trebui să se afle. S-au opus din interese meschine, ce s-au declanșat odată cu decesul regretatului meu viceprimar. Ei nu se înțeleg care dintre ei să fie viceprimar, n-au căzut de acord cu o propunere rezonabilă (sunt vreo patru care vor să ocupe acest fotoliu) și atunci vor să-și arate mușchii față de mine, fiecare dintre cei patru dorind să-l susțin…

Se vede de la o poștă că acțiunile dumnealor, ale consilierilor mei pesediști, sunt împotriva bunăstării locuitorilor din Grădinari. Sunt supărați pe mine toți cei patru că nu se înțeleg ei între ei…  Ei au rol legislativ și pot să facă propuneri, ca să se decidă în plenul Consiliului local un viceprimar, dar nu pricep, sub nicio formă, democrația. Ar fi atât de simplu, mai ales pentru faptul că PSD, partidul meu și al lor, deține lejer majoritatea în Consiliul local. E clar ca „bună ziua” că există, în acest caz, un interes strict personal, care n-are nicio legătură cu democrația și, deci, cu interesul popular…

EU SUNT LUPTĂTOR, NU CEDEZ AȘA UȘOR!

În continuare, d-l primar Mihai Ioana ne spune că va repune pe tapet acest proiect de hotărâre, în cadrul unei noi ședințe de Consiliu local, sperând într-o schimbare a mentalității, în primul rând a consilierilor PSD, apoi a celor de la PNL, eterni aspiranți la ocuparea unui post de primar al acestei comune…

„În ședința de Consiliu Local din data de 11 septembrie a.c., voi repune acest proiect la vot. Eu sunt luptător, nu cedez așa ușor. Mă intrigă duplicitatea consilierilor mei din PSD…. Când vin șefii PSD de la județ, toți sunt de acord cu mine și cu proiectele propuse de mine și de specialiștii din primărie, dar când pleacă partidul, se umflă mușchii pe ei. Consilierii PSD votează împotriva unei inițiative a primarului PSD…

Am propus, de asemenea, să fac locuințe sociale și au votat tot împotrivă. Că nu sunt necesare. Spun acest lucru niște consilieri social-democrați… E posibil așa ceva? Păi, în primul rând, studiul de fezabilitate nu-l plătim noi, în cazul acestui proiect.  Într-adevăr aveam și noi o contribuție de 2%, dar, dacă l-am fi aprobat, am fi beneficiat de 200 miliarde lei vechi, ca să facem acele locuințe. Numai câți bani ar fi intrat în comună, în timp și câte locuri de muncă s-ar fi înființat… Dar ei nu pricep… Ei vor să nu se facă nimic în această comună. Sunt și manipulați, culmea, de minoritatea adversarilor lor, liberalii. E foarte important ca toți consilierii locali să-și schimbe mentalitatea și percepția, liberalii, dar, mai ales, pesediștii mei. Eu nu-i oblig să voteze pe negândite.  Eu le solicit să gândească, nu să aprobe tot ceea ce propun eu. Dar să gândească în mod just, în favoarea comunități și să decidă rațional dacă un proiect este necesar și util pentru cetățenii comunei Grădinari. Oamenii ne-au ales pentru ca noi să facem lucruri bune, utile și necesare pentru ei. Nu să votăm împotriva progresului și a dezvoltării”.

LA GRĂDINARI, ATÂT CONSILIERII LIBERALI, CÂT ȘI CEI DIN PSD, LUCREAZĂ ÎMPOTRIVA OAMENILOR!

Supărarea primarului PSD din Grădinari nu este deloc o fiță așa ca să-și demonstreze puterea sau o întâmplare trecătoare… Domnia sa ne spune despre refuzul votului consilierilor din Grădinari și în cazul altui proiect deosebit de important și de necesar pentru sătenii care n-au locuință și se află în situații destul de grele…

„Lucrăm, de asemenea, în momentul de față, la un proiect intitulat «Seniorii», prin care vrem să facem șase locuințe sociale, dotate cu panouri fotovoltaice, cu pompe de căldură, cu baie, bucătărie – mai pe scurt, să asigurăm condiții foarte moderne, făcute după normele europene. Beneficiarii vor fi cei care sunt în situații grele și care n-au locuință. În general, oamenii peste 65 de ani. Noi avem, deja, așa cum știți, un program de îngrijire la domiciliu, pentru locuitorii comunei Grădinari. Și acest lucru îi deranjează pe colegii mei din Consiliul Local, fie de la PSD, fie de la alte formațiuni politice.

Eu le-am spus să vină cu proiecte de hotărâre! Dar, din păcate, niciun consilier local nu vine cu vreun proiect. Ei nu cunosc rolul Consiliului local.  Acela de a schimba în bine viața cetățenilor din localitate… Procedând așa, la Grădinari, atât consilierii liberali, cât și cei din PSD, lucrează împotriva oamenilor”.

SOLUȚIA FINALĂ? DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL GRĂDINARI!

Spre finalul discuției, dl primar devine tranșant:

„Voi încerca să dizolv Consiliul local, pentru că acești consilieri nu mai reprezintă interesele comunei. Dizolvarea Consiliului local este singura soluție pentru bunăstarea comunei Grădinari! Le spun de pe acum că eu voi candida pentru un nou mandat de primar. Liberalii vin cu același candidat, care are aproape 80 de ani (Dumnezeu să-i de sănătate!) și care a candidat de șapte ori. Eu le urez succes și lor, liberalilor, și, ca și pesediștilor mei, mai multă minte, pentru binele comunității pe care o reprezintă, și pentru autentică democrație… Acea democrație care se traduce prin «puterea poporului»”!

N.R. La sfârșitul dialogului, d-l primar a primit un mesaj îmbucurător: „Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul «Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale, în mai multe localități din județul Olt, printre care și comuna Grădinari!” Felicitări!

Dumitru Sîrghie


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments