AcasăEditorial„Doamne, în ce mlaștină ne îngropăm de vii copiii?”

„Doamne, în ce mlaștină ne îngropăm de vii copiii?”

 Visez, încă de pe acum, cu emoție, la o vreme în care ultima preocupare a lui Ponta va fi Traian Băsescu… Și îmi imaginez că, atunci, vom trăi într-o lume cea mai bună dintre toate, dintre cele care au fost și dintre cele care vor mai veni…

Mă trezesc, însă, subit la realitate, atunci când văd un Victor Ponta ipocrit, mincinos, duplicitar și isteric, a cărui imagine încă pozitivă se hrănește exact din războiul său cu Traian Băsescu. O dispariție subită a matrozului de la Cotroceni din peisajul nostru politic, l-ar lăsa pe Ponta în pielea goală. Fără isteriile rebelului Băsescu, ignoranța și prostia lui Ponta vor deveni și mai evidente în fața poporului.

Nu am nostalgii pedeliste și nu port doliu după Boc, Adreea Paul Vass, după imberbul Funeriu ori după fanteziile paranoide ale portocaliului Edmond Tălmăcean, dar voi fi tare bucuros să-l văd pe plagiator, atunci când nu-și va mai putea justifica incompetența și când nu va mai putea arunca vina pe același Traian Băsescu.

În fapt, revenirea lui Băsescu pe scena mare a politicii naționale, devansându-l în sondaje pe însuși Crin Antonescu, se datorează obedienței și servilismului lui Ponta față de acesta. După ce a mărit bugetul Cotrocenilor și al sateliților actualei președinții (ANI, CSM, CCR, SRI, SIE), având în spate și un pact de coabitare cu chiriașul suprem, Victor Ponta l-a relegitimat in integrum pe Traian Băsescu.

Se știe, de asemenea, că tot Victor Ponta i-a asigurat lui Băsescu imunitatea, punându-i în funcții cheie procurorii de care piratul avea mare nevoie. Operațiunea a culminat cu instalarea Codruței Kovesi în fruntea DNA, operațiune care i-a indignat îndeajuns pe toți românii care au votat – cu cățel, cu purcel – USL!

Acum, ginerele Ponta, socrul Sârbu și toți acoliții Motanului Felix plâng în hohote că DNA-ul lui Băsescu nu dă curs plângerilor depuse de Guvern contra hoților din PDL, timp în care marinarul îi joacă pe băieți, așa cum știe el mai bine.

A face comparație între echipa lui Boc de odinioară și echipa lui Victor Ponta de astăzi nu înseamnă a analiza între abject și sublim, ci între abject și abject. Și asta, fiindcă Victor Ponta a transformat victoria categorică a USL într-o farsă sinistră.

Odată cu întoarcerea socialismului deșănțat la Putere, pegra oportunistă a lui Adrian Năstase s-a și grăbit să ocupe pozițiile cele mai bune, continuând jaful pe care-l pusese Bombonel la punct altădată. Fanatismul și prostia unuia ca Palada (purtător de cuvânt al Guvernului) nu sunt cu nimic mai respectabile decât fanatismul și prostia de care a dat dovadă, de-a lungul timpului, Sebastian Lăzăroiu.

Stupizi, rapaci, cinici, ipocriți, mincinoși și fără niciun atom de intenție de a-și jertfi interesele de clan și gașcă pentru interesul național, tovarășii lui Ponta și Antonescu sunt o copie la indigo a tovarășilor lui Băsescu și Boc.

„Doamne, în ce mlaștină ne îngropăm de vii copiii?”, se întreba, cândva, un mare poet de la Timișoara.

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular