AcasăActualitateDoar vorbim despre industrializare? Sau și facem ceva?

Doar vorbim despre industrializare? Sau și facem ceva?

În ședința Senatului României, din 15 aprilie 2013, senatorul Darius Bogdan Vâlcov, președintele Comisiei pentru Administrație Publică, Organizarea Teritoriului și Protecția Mediului, a adresat o întrebare ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

În conținutul acesteia, senatorul Darius Bogdan Vâlcov își manifestă îngrijorarea față de lipsa măsurilor concrete asumate de către Ministerul Economiei, față de strategia națională privind politicile economice în domeniul reindustrializării României.

„Evenimentele petrecute în ultimii 4 ani în economia lovită de criză, dar și recentele relocări sau închideri devalcov capacitați din industria românească, soldate cu pierderea câtorva zeci de mii de locuri de muncă, au readus cu acuitate, în prim-plan, preocupările opiniei publice referitoare la tema reindustrializării.

Ca un bine antrenat atlet al retoricii de oportunitate, domnule ministru, v-ați cățărat imediat pe acest subiect drag românilor nostalgici și cu atât mai dorit de cei care își caută acum un loc de muncă. Însă, nimic concret nu a venit să confirme, până astăzi, că, în sfârșit, cineva trece de la declarații de presă sforăitoare la prezentarea unui proiect concret a unui program care să fie supus analizei publice.

Vin și vă întreb: domnule ministru, este reindustrializarea României un subiect pe care merită să mai insistăm? Vor exista propuneri concrete din partea ministerului pe care îl conduceți sau trebuie să considerăm că a fost un simplu subiect de presă la un moment dat și atât?

Și, pentru a nu crede că acuz de retorică folosind altă retorică, vă amintesc, domnule ministru, că aveți la minister un studiu elaborat încă din iunie 2010, la comanda MECMA (Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri) intitulat chiar așa: „Reindustrializarea României – politici și strategii”.

Prin poziția exprimată, senatorul Darius Bogdan Vâlcov susține identificarea unei strategii naționale privind reindustrializarea României, ca parte componentă a unui program național care să ducă la crearea de noi oportunități în mediul de afaceri, cât și apariția de noi locuri de muncă pe platformele industriale existente, afectate de relocări și închideri de capacități economice.

Iar pentru asta, responsabilitatea principală revine Ministerului Economiei, condus de Varujan Vosganian.

Biroul de Presă al Senatorului Darius Bogdan Vâlcov,
Președinte al Comisiei pentru Administrație Publică,
Organizarea Teritoriului și Protecția Mediului


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments