AcasăActualitateDomi Mircea, cel mai fidel agent electoral al primarului liberal din Drăgănești-Olt...

Domi Mircea, cel mai fidel agent electoral al primarului liberal din Drăgănești-Olt a înaintat două demisii: una la partid și alta la primărie!

LIBERALISMUL ROMÂNESC SE AFLĂ LA RĂSCRUCE DE DRUMURI…

Liberalismul românesc este ca un lan de grâu, de la care lumea aștepta o producție record, însă, între timp, a fost invadat, iremediabil, de neghină și de rozătoare nesățioase… E un fel de suspin al unei mari speranțe întoarse din drum. Întreaga gamă a virtuților acestui partid istoric, anume respectul față de alegători și față de credința strămoșească, sentimentele umanitariste, demnitatea, compasiunea, capitalismul izbăvitor, patriotismul, bunul simț, profesionalismul etc., a devenit o nostalgică amintire.

Ei bine, toate acestea au fost înlocuite cu aranjamente pecuniare transpartinice,  cu clasicul nepotism, cu „sfânta” șpagă și, mai grav, cu disprețul noilor ștabi din fruntea bucatelor, față de cei cu au pornit, la drum, față de liberalii de bună credință și comunitățile pe care le reprezintă, profitul de clan și gașcă de tip comunist, devenind zeul lor crepuscular.

„DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!”

Liberalii noștri de la Olt par și ei căzuți, definitiv, din spirit, insultând, parcă, ideea de Dumnezeu, de prosperitate, de spirit de jertfă, pentru dezvoltarea comunităților în fruntea cărora se află, dimpreună cu PSD-ul, într-o tovărășie care va rămâne, în memoria românilor, în general, dar și a conjudețenilor noștri, ca un hiatus al istoriei.  Noua „schimbare a schimbării”, cu Mario De Mezzo, prefect de Olt, pare a fi o strategie de la Centru, care ne trimite la celebrele versuri ale lui Andrei Mureșanu…

„Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”. Se adeverește exact ce a spus, cândva, după Decembrie 1989, cel care a fost considerat un fel de Pater Patriae al românilor, Seniorul Corneliu Coposu: „Blestemul României ar fi ca, după  20-25 de ani, FSN să se afle și la stânga, și la dreapta eșichierului politic!”

MIRCEA DOMI, CEL MAI VOCAL AGENT ELECTORAL AL LUI MĂRUȘ, DEMISIONEAZĂ!

Plecând de la aceste considerații generale și sărind, oarecum, cu eleganță, peste faptul că, la momentul de față, PNL Olt este divizat, în două grupuscule, care se ronțăie, „reciproc avantajos”, dând apă, firesc, la moara PSD-ului, ce domină, copios, din 1989 încoace, întreaga scenă politică și administrativă din Olt, am să mă refer doar la situația din PNL Drăgănești-Olt. Acolo unde lider suprem liberal și primar este Tudorică Marian Viorel, zis Măruș, cel care a pornit, la drum, alături de Mircea Domi, unul dintre cei mai devotați susținători și agenți electorali ai acestuia. De altfel, campania electorală, atât mediatică, dar și de la om la om, făcută de Mircea Domi, a făcut diferența și a determinat victoria lui Măruș împotriva candidatului PSD, Viorel Nădescu, cel care are, în acest moment, prima șansă la fotoliul de primar al orașului, în care a activat celebrul muzeolog, muzeograf, publicist și restaurator de Cetăți dacice. În „Linia Întâi”, din 9 iulie 2020, „mâna dreaptă” a lui Măruș, Mircea Domi, declara pentru opinia publică, printre altele, ca răspuns la întrebarea „Dar, cine este, domnule, acest Măruș, candidatul PNL, la Primăria Drăgănești-Olt?”: „Tudorică Marian Viorel-Măruș este colegul meu de partid și candidatul PNL, la Primăria Drăgănești-Olt. Am mare  încredere în el, încredere pe care vreau să o transmit tuturor celor care mă cunosc. Este persoana care merită să ocupe această funcție, un om de afaceri de  succes, știut bine de drăgăneșteni și sunt sigur de faptul că va fi, în permanență, alături de cetățenii orașului. Și mai știu sigur că nu își va repara mașina personală, pe banii primăriei. Am încredere totală în el și sper ca funcția de primar să fie ocupată de el. PSD ne intoxică și, cel puțin, la acest moment, pur și simplu, ei, pesediștii, nu știu ce candidat vor avea. Este treaba lor, nu mă interesează! Indiferent ce candidat va avea, PSD va pierde, în fața candidatului PNL – Tudorică Marian – Măruș”.

Mircea Domi Cristian care a reușit, prin acest videoclip, să îi aducă lui Măruș cel puțin 20 de procente.

De altfel, reprezentantul PSD, Viorel Nădescu, a cărui candidatură, de atunci, la Primăria Drăgănești-Olt, a fost decisă de conducerea PSD Olt, pe ultima sută de metri, ne-a declarat, deunăzi: „Îl cunosc foarte bine pe Mircea Domi. Deși ar trebui să-i port pică, pentru că mi-e adversar politic și m-a criticat, copios, în campanie, pot spune că este un om de onoare, foarte popular în opinia publică drăgăneșteană. Măruș a câștigat, fără îndoială, grație  campaniei electorale eficiente, pe care a făcut-o Mircea Domi, el fiind și foarte popular, în ochii concetățenilor noștri, dar și în viziunea ziariștilor din Olt, care l-au sprijinit, în campanie. Am tot respectul pentru el”.

Trebuie amintit, în acest context, faptul că Mircea Domi activase, o perioadă de timp, la Partidul „România Mare”, declarându-și, fără nicio rezervă, viziunea naționalistă, patriotică. Întrebat atunci, de ce a ales PNL, el a răspuns: „Am ales  Partidul Național Liberal, pentru că Brătienii și Regele Ferdinand au făcut România Mare!”

Numai că, în naivitatea, devotamentul și buna sa credință, Mircea Domi nu și-a imaginat niciodată că, după victoria PNL Drăgănești în alegeri, idolul său avea să-l privească cu dispreț, să-l marginalizeze și să-i reproșeze, tot felul de neîmpliniri de care vinovată se făcea și se face însăși administrația condusă de  domnia-sa, fapt care l-a determinat pe Mircea Domi să-și depună demisia atât din funcția de director al S.C. URBAN ACTIV SERV SRL DRĂGĂNEȘTI, cât și din poziția de vicepreședinte al PNL Drăgănești. Iată ce ne spune acesta: „Știți și dumneavoastră vocația mea patriotică, modul meu de a face politică, cu respect față de istorie și de înaintașii noștri. De aceea, după ce a dispărut Partidul „România Mare”, m-am îndreptat, firesc, spre PNL, partid pentru care am tot respectul, având în vedere faptul că Regele Ferdinand și Brătienii au făcut România Mare.  Am ținut de istorie și de simțul național și, din acest motiv, am ales să trec la PNL și să-l sprijin pe Măruș, întreprinzător privat de succes și fiu al Drăgăneștilor. Doamne, ce cuvinte mari… Ce a urmat, știe toată lumea… Eu am pus trup și suflet, ca Măruș să iasă primar… Am făcut o campanie electorală exemplară. Din păcate, Măruș a uitat  repede că, în spatele poziției sale de primar, care taie și spânzură, s-au aflat  oameni de bună credință, de sacrificiu, așa cum a fost și cazul meu.

Relația mea cu domnul primar s-a deteriorat foarte tare, în momentul în care administrația Primăriei Drăgănești-Olt a neglijat și desconsiderat, totalmente, firma al cărei director sunt încă, până îmi rezolv toate problemele legate de demisie, Măruș, dorind, cu cinism, să asocieze falimentul acestei societăți de interes local, aflată sub administrația primăriei, cu numele meu. În ultima perioadă, nu mi-a dat bani decât pentru salarii, spunându-mi-se că primăria nu are bani pentru  S.C. URBAN… În schimb, sunt foarte multe facturi neplătite, pentru servicii stabilite de administrația Primăriei și Consiliului Local Drăgănești-Olt, pentru motorină, limitatoare de viteză, renovări clădire sediu etc., presiunile firmelor prestatoare fiind ațintite asupra mea și nu asupra administrației primăriei. Probabil că dl primar a comis acest gest de subfinanțare a S.C. URBAN…, cu premeditare, zicând în sinea lui: „Dă-l, bă, încolo, pe Domi, nu-l dăm noi afară, îl facem să plece singur”. Dacă e așa, atunci chiar plec și din funcția de director, dar și din cea politică, ca să-l las pe el să rezolve problemele financiare ale S.C. URBAN, să simtă și el presiunea firmelor care ne-au făcut servicii. ”

MĂRUȘ A FOST, RECENT, AVANSAT PE LINIE POLITICĂ!

Ne oprim aici, cu această poveste, deși, pe surse, aflăm tot felul de versiuni și motive, care au determinat dihotomia dintre cei doi prieteni, așteptând și punctul de vedere al domnului primar, care, recent, a primit și o funcție politică importantă în PNL Olt (prim-vicepreședinte), onoare care-l obligă, cumva, la o  mai distilată coerență administrativă a Primăriei Drăgănești-Olt, la rezolvarea problemelor financiare ale S.C. URBAN… și la o strângere a rândurilor liberale, în Drăgănești-Olt, în cazul în care vrea să mai candideze… Și, bineînțeles, în cazul în care a mai rămas cineva, lângă el, din „vechea gardă”, care l-a condus, spre câștigarea fotoliului de primar. Așteptăm versiunea sa, în ceea ce privește demisia lui Domi, și îi dorim succesul pe care-l merită, conform realizărilor sale promise în campanie…

Dumitru Sîrghie


1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru decizia de a parasi echipa actualului primar care nu se mai ridica la pretentiile demnitatii in care a fost numit (presedinte al PNL Draganesti) si in care a fost ales, ca primar al orasului Draganesti, poate cel mai murdar oras din judet.
    Este inca o pierdere pentru imaginea, si asa, destul de sifonata a PNL Olt, care, sub ,,inteleapta,, conducere a lui ,,Mamba,, Voiculescu- pacanele, a reusit uluitoarea performanta sa se situeze-anticipat- sub pragul de 5% din voturile cetatenilor in judetul Olt.
    Dle presedinte CIUCA, ia problema ,,in mana,, si masuri hotarate impotriva tradatorilor de partid din judetul Olt , in frunte cu ,inca, actualul presedinte Voiculescu!
    Altfel, ONL Olt va deveni (daca nu este deja) cisma PSD Olt cu care (ne) va mai bate inca patru ani, prin nesimtire, aroganta, hotii si furtisaguri din banii publici.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments