AcasăInterviuDorința noastră este aceea de a prelua puterea politică, în urma unor...

Dorința noastră este aceea de a prelua puterea politică, în urma unor alegeri anticipate!

Doamna președinte, recent grupurile reunite ale PSD, în frunte cu Victor Ponta, au votat, cu o singură abținere, din partea lui Miron Mitrea, ca formațiunea lor să rămână la putere. Cum catalogați această decizie, având în vedere degringolada din PSD?

Dintr-un anume punct de vedere,  guvernarea actuală sau cea pe care, în cumplita-i disperare, Victor Ponta vrea s-o cosmetizeze, în viitorul apropiat, ar trebui lăsate să-și ducă, până la capăt, crucea. Guvernul PSD, mai bine zis gașca lui Victor Ponta, ne-ar arăta pe deplin, nouă și lumii civilizate, prostia fudulă, incapacitatea, adevăratele intenții, privind protecția numeroșilor corupți din actuala coaliție parlamentară și guvernamentală, neprofesionalismul lor cras etc.

siminica mirea 605Dar asta ar însemna și un fel de cinism, ca să nu zic masochism, din partea noastră, a liberalilor care am câștigat aceste alegeri, și am provoca totodată și dezamăgirea marii mase de alegători, care a pus ștampila pe KLAUS IOHANNIS. Nu poți să-i lași pe pesediști sa-și bată joc de poporul român, stând așa, cu mâinile în sân, doar pentru orgoliul de a arăta lumii cât sunt aceștia de impostori, de falși și de incapabili.

Faptul că d-l Ponta n-a avut demnitatea să-și dea demisia, după o așa bătaie, după un eșec atât de lamentabil, îi va pune, cu certitudine, capăt carierei sale politice și se va întoarce, ca un bumerang, împotriva domniei-sale.

De altfel, luptele interne din PSD, ca și mesajul cancelariilor euro-atlantice, care nu mai vor comuniști în Guvernul de la București, ne semnalizează faptul că, într-un viitor apropiat, Guvernul Ponta va deveni istorie…

Cum vedeți dvs., ca lider al unei formațiuni de dreapta, toate aceste semnale anti-PSD și anti-Ponta, venite mai ales din partea SUA?

Nu mă pricep la geopolitică și nici la altfel de strategii privind politica alianțelor în această lume tulbure în care trăim. Însă este de bun-simț să constați că, la aceste alegeri, poporul român s-a exprimat clar împotriva comunismului mascat pe care îl practică Ponta și aliații săi. Românii sunt conștienți de mersul lumii, văzând în Uniunea Europeană și NATO căile pe care trebuie să le urmeze România.

Mai mult, liderii UE au văzut asemănarea campaniei extremiste și naționaliste, pe care Ponta a plagiat-o după propaganda și ideologia rusească. Înșiși socialiștii europeni sunt hotărâți să-i excludă pe pesediștii români din Internaționala Socialistă, din cauza fundamentalismului religios practicat de Ponta et comp., împotriva d-lui KLAUS  IOHANNIS…

E inutil să vă mai spun cu cât dispreț rosteau unii parlamentari din Olt numele  „KLAUS WERNER IOHANNIS”, instigând la ură de rasă și bătându-se cu cărămida-n piept că ei votează un „român” și un „ortodox”, ca să nu lase țara pe mâna „străinilor” și a „fasciștilor”. Dacă niște parlamentari atât de tineri gândesc așa de hidos, în secolul XXI, imaginați-vă la ce școală politică a învățat Ponta!

Dacă mai vreți argumente, căutați-le singur! Le vedeți la tot pasul… Sărăcie, foame, iarnă siberiană, șomaj, spitale care ucid, suferință, școli fără ABECEDARE, promiscuitate în instituțiile descentralizate ale statului.

Stimată doamnă, vorbeați, mai devreme, de bumerangul care se va întoarce, chiar din interiorul PSD, împotriva lui Victor  Ponta. Despre ce este vorba?

Atât pesediștii-pesediști, cât și o mare parte a trădătorilor traseiști, care au plecat din PDL sau PNL, când simt că mamutul așa-zis social-democrat se prăbușește, din cauza picioarelor de lut ale lui Ponta, ei semnalizează pericolul, așa cum îl semnalizează șobolanii pe o corabie, presimțind scufundarea. Au un simț dezvoltat al pericolului și, în dorința de a părăsi corabia, mușcă tot ce întâlnesc în cale. După ei, potopul…

Nici nu mai e nevoie să facem noi eforturi, ca să descoperim cât de mult și-au bătut joc de popor Victor Ponta și clientela lui, căci vin ei singuri, la televizor, ca să ne spună… Nouă și întregului popor. Ultimele episoade, demne de „almanahele” acestui partid, coborât direct din PCR, povestite de Vanghelie, ne arată ce șerpărie și ce putregai se ascund în acest USL 2, cum îi place lui Ponta să spună. Ce va urma veți vedea și dumneavoastră… Această mare șandrama numită PSD se va nărui sub propria-i greutate.

Ce ziceți de faptul că Ponta și-a băgat picioarele-n el de buget, lăsând țara cu dinții la gard?

Definiția cea mai simplă a unui buget ar putea suna așa… Bugetul – generic vorbind – este un plan de cheltuire a banilor care vor veni. Pentru a avea avizul FMI  și al Parlamentului, Bugetul de Stat are nevoie, după cum s-a încetățenit la noi, de supraevaluarea veniturilor. Ori, despre venituri, acest mare „gogoloi”, numit Guvernul Ponta, nu poate vorbi, pentru că n-a făcut nimic pentru a le obține…

N-a avut nici proiecte, în ciuda Ministerului cu denumire nord-coreeană, cel al Marilor Proiecte, nici investiții, nimic din care să iasă plus-valoare.

Promisiunile electorale, ca și pomenile făcute primarilor roșii, cheltuielile din campania electorală ceaușistă a lui Ponta, toate acestea i-au pus în situația de a tărăgăna facerea Bugetului. Zadarnic încearcă el să tragă, pe sub masă, tot felul de sfori, să activeze trucurile de cosmetizare a bugetului, trucuri care se tot practică, din 1990 încoace, căci dacă economie nu e, nimic nu e…

Cât privește angajamentele lui Ponta față de organismele internaționale, cum că se va lupta cu evaziunea fiscală, românii, dar și observatorii străini, au constatat că acestea au fost doar vorbe-n vânt. Nici un membru al guvernului actual nu știe pe ce se bazează Bugetul pe 2015 și, cu atât mai puțin, Victor Ponta.

Oricum, așa cum a spus și d-l Vasile Blaga, noi vom vota împotriva proiectului de Buget pe 2015 și vom introduce o moțiune de cenzură, în luna februarie 2015, fiindcă nu dorim să încurajăm traseismul, dorința noastră fiind aceea de a prelua puterea politică, în urma unor alegeri anticipate…

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments