AcasăDouă topitorii din Slatina – măsuri de sistare a activității! Situația este...
Array

Două topitorii din Slatina – măsuri de sistare a activității! Situația este cât se poate de gravă!

În urma vizitei de lucru pe care a desfășurat-o în luna ianuarie în județul Olt, când numeroși cetățeni i-au semnalat faptul că topitoriile din Municipiul Slatina nu și-ar desfășura activitatea în conformitate cu prevederile din acordurile de mediu, ministrul Mediului, Costel Alexe, a decis derularea unui control al Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, pentru a investiga aceste cazuri.

Iată că ceea ce am scris de nenumărate ori în paginile ziarului Linia Întâi și pe rețelele de socializare se adeverește, fotografiile de mai jos fiind grăitoare în acest sens. În continuare, vă prezentăm raportul controlului Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu.

topitorii slatina 2020 0Situația este cât se poate de gravă

„S-au efectuat 6 acțiuni de inspecție și control la topitoriile amplasate pe raza zonei industriale a Municipiului Slatina, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale și un avertisment astfel: 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100.000 lei, conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, pentru depozitări necontrolate de deșeuri, o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu H.G. 1061/2008, privind transportul deșeurilor pe teritoriul României, pentru lipsă documente de transport deșeuri și un avertisment pe Legea 107/1996 Legea Apelor pentru lipsa notificării privind existența unui foraj de apă pe amplasament.

Au fost impuse, pentru conformare, un număr de 40 de măsuri cu termene pentru conformare cu prevederile actelor de reglementare și a legislației de mediu în vigoare. Totodată la doi operatori economici le-au fost impuse măsuri de sistare a activității până la conformarea cu prevederile Autorizației de Mediu, pentru defecțiuni și degradări ale instalațiilor. Situația este cât se poate de gravă și trebuie tratată cu maxim de interes și profesionalism atât din partea operatorilor implicați, dar mai ales din partea instituțiilor din plan local, cele care trebuie să se asigure permanent că viața și sănătatea oamenilor sunt prioritare!”

Dragoș SÎRGHIE

topitorii slatina 2020 1 net

topitorii slatina 2020 6 net

topitorii slatina 2020 4 net

topitorii slatina 2020 5 net

topitorii slatina 2020 7 net

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments