AcasăActualitateDr. Renică Diaconescu – posibil membru al Academiei Europene de Neurologie

Dr. Renică Diaconescu – posibil membru al Academiei Europene de Neurologie

O știre de ultimă oră din lumea medicală europeană este aceea că, din 2015, Societatea Europeană de Neurologie (ENS) și Federația Europeană a Societăților de Neurologie (EFNS) se unesc, ele urmând să funcționeze sub o singură umbrelă, aceea a Academiei Europene de neurologie (EAN).

Recent, medicul slătinean Renică Diaconescu, doctor în științe medicale, a fost propus pentru a fi membru al renica diaconescuAcademiei, selectarea sa fiind făcută pe baza unor punctaje obținute în urma lucrărilor publicate și a diferitelor testări, pe care domnia-sa le-a susținut în cadrul diferitelor congrese de Neurologie. De remarcat faptul că dr. Renică Diaconescu, slătineanul nostru, se află în același „pluton” de 25 de specialiști români nominalizați pentru onoarea de a fi supuși unei selecții riguroase, României fiindu-i rezervate doar 14 locuri, iar întregii Europe de Răsărit  – 44 de locuri.

Doctorul Renică Diaconescu este bucuros de această întâmplare, care-i atestă meritele în cercetarea științifică, însă optimismul său este rezervat, avându-se în vedere monitorizarea dură și votul la fel de selectiv care premerg actului de a deveni membri în Academia Europeană de Neurologie.

Ca slătineni, suntem mândri că din “satul” acesta puțin mai mare, Slatina, cineva este propus – pe linie medicală – să ne reprezinte într-unul dintre cele mai prestigioase foruri științifice din Europa.

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments