AcasăInterviuDr. Renică Diaconescu: România lucrului bine... tăcut – o Românie mică, vasală...

Dr. Renică Diaconescu: România lucrului bine… tăcut – o Românie mică, vasală și îngenuncheată!

D-le doctor, încotro se îndreaptă România, în condițiile actuale ale unui stat controlat din exterior și de anumite servicii secrete transfrontaliere?

Spre nicăieri… Există o disfuncționalitate a  statului român fără precedent. Actualul guvern este depășit în toate domeniile sale de activitate, ministerele nu mai funcționează.

Nimeni nu mai știe să îndrepte România spre un orizont anume. Există o decredibilizare a instituțiilor statului, într-un haos general, generat de lipsa de profesionalism a celor care ne conduc destinele.

Nu în ultimul rând, prin lipsă de patriotism și călcarea în picioare a interesului național. Eu am impresia că trăim într-un scenariu scris de undeva din exterior, pe care anumite forțe interne îl pun în scenă, pas cu pas, toate acestea ducând la disoluția statului român și, firesc, a instituțiilor statului.

Scandalul dezinfectanților falsificați din Sănătate a devoalat, dacă mai era cazul, cancerul sistemului sanitar românesc. Sănătatea, d-le doctor, este pe culmile disperării…

Așa este! Este un cutremur în sistemul sanitar, iar noi – medicii – privim stupefiați la aceste nelegiuiri care au dus la pierderea de vieți omenești.

Mă întreb: oare câți pacienți am fi putut salva și ne explicăm acum complicațiile apărute în spitale, complicații cărora nu le găseam cauza.

renica diaconescu steagul romanieiLa fel și Cultura românească… După scandalul de la Operă, avem un ministru, din fosta echipă a ICR, a lui Patapievici, care a promovat România cu zvastici, falusuri și ponei roz. Unde am ajuns, d-le doctor?

Am ajuns într-o zonă în care spiritualitatea românească este împroșcată cu noroi, valorile noastre naționale, culturale și spirituale fiind interzise și înfierate mai rău ca pe vremea dictaturii ceaușiste.

Eminescu, Blaga, Cioran, Țuțea, Vulcănescu și alții sunt judecați acum de oameni care nu au nimic comun cu trăirea și simțirea românească și care sunt urmașii direcți ai celor care au venit pe tancul sovietic ca să ne transforme în bolșevici.

Dragostea față de Iohannis ne-a trecut repede… Ce profil de președinte al României vedeți după plecarea „neamțului”?

Iohannis ne-a fost prezentat ca o hologramă care simboliza prosperitatea, loialitatea și spiritul de seriozitate ale poporului german.

România lucrului bine făcut este, așa cum spuneați dvs. într-o emisiune, România lucrului bine… tăcut, o Românie vasală, mică și îngenuncheată!

Viitorul președinte trebuie să fie, în primul rând, patriot, mândru și curajos! Să țină cu poporul român! Un popor destul de răbdător și – din păcate – încă ușor de manipulat de către oamenii din umbră, care profită de sărăcia lui.

Cu un președinte condamnat (Liviu Dragnea), fie și cu suspendare, dar și cu un Victor Ponta frustrat și vocal, ce soartă credeți că va avea PSD?

Victor Ponta trebuie să rămână într-o stare de expectativă, soră cu bunul-simț, o perioadă de timp, pentru a-și putea (re)acumula credibilitatea de care are nevoie, pentru că lumea deja a început să compare buna lui guvernare cu guvernarea catastrofală de astăzi.

Mă întreb dacă asta și-au dorit acei tineri frumoși și curați care au ieșit în stradă, după Colectiv, și au cerut debarcarea Guvernului Ponta?

Cât despre Liviu Dragnea, un lucru este cert: el nu este omul lui Iohannis, așa cum a fost acuzat. Condamnarea sa, eminamente politică, are și o parte bună – aceea că a risipit suspiciunea cum că ar fi lucrat în solda Cotroceniului. Ce hotărâre va lua Dragnea în viitor, vom vedea. Acum, în timpul alegerilor, el este un factor de stabilitate pentru PSD.

Cum e posibil ca un vameș prăfuit și primitiv, alături de o doamnă sfertodoctă și ușor isterică să conducă un partid așa mare ca PNL? 

Cele două păpuși care conduc PNL joacă un scenariu din ce în ce mai penibil. D-l Blaga, ca și d-na Gorghiu, s-au încurcat în sforile trase de la Cotroceni. PNL are nevoie de o personalitate capabilă să-l conducă și să calce pe urmele Brătienilor. Cu cât cele două păpuși vor rămâne mai mult în fruntea PNL+PDL, cu atât ele vor aduce mai multe deservicii partidului și, din fericire, mai multe servicii PSD.

D-le doctor, sunteți primul pe lista consilierilor municipali de la Slatina, din partea PSD. De ce vă doriți acest lucru?

Am fost de acord cu această nominalizare făcută de conducerea PSD Olt, pentru a schimba mentalitatea conform căreia acești consilieri sunt doar o mașinărie de vot, la dispoziția primarului și pentru a-i determina și pe ceilalți politicieni să accepte ideea că o funcție nu este un privilegiu, ci o mare responsabilitate.

Slatina are nevoie de oameni noi, de un suflu nou și de o schimbare a mentalități în rândul aleșilor locali. A fi consilier înseamnă a-l sfătui pe edilul localității să rămână doar în slujba oamenilor.

Veți avea un loc fruntaș și în Parlamentul României?

Sincer, nu s-au discutat aceste lucruri și pentru mine funcția de deputat nu este un scop în sine.

A depășit Slatina sindromul Vâlcov?

Da! Ca un om care-l însoțesc pretutindeni pe Emil Moț și particip, împreună cu el, la discuțiile cu cetățenii Slatinei, am înțeles că noua echipă a PSD nu are nicio legătură cu trecutul oarecum întunecat al Primăriei Slatina.

Dumitru SÂRGHIE

1 COMENTARIU

  1. Se știe că Regele Mihai a plecat din țară cu 777 de vagoane plin cu lingouri de aur si opere de artă. Dacă ar mai fi plecat cu încă 7777 vagoane pline cu MORONi , ca voi și strămoșii voștri , altfel ar fi arătat azi România.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments