AcasăAdministrațieDrăgănești-Olt! Tudorică Marian Viorel, atunci când demagogia ține loc faptelor!

Drăgănești-Olt! Tudorică Marian Viorel, atunci când demagogia ține loc faptelor!

Se știe că, în urmă cu aproape patru ani, Tudorică Marian Viorel, primarul în exercițiu al orașului Drăgănești-Olt, era foarte entuziasmat cu privire la reforma pe care el, ca „liberal autentic”, din categoria acelor întreprinzători privați, a căror activitate stă la baza creșterii economice a României, subliniind cu aplomb rolul oamenilor de afaceri, mai ales în zonele preponderent rurale, precum este Câmpia Boianului… O zonă istorică, descrisă cu mult patriotism și dragoste față de țarina strămoșească de regretatul profesor, muzeograf, muzeolog și pictor, Traian Zorzoliu. De altfel, Măruș, cum este alintat d-l primar, ca fost elev al lui Traian Zorzoliu, în campania electorală din 2020, își aducea aminte cu dragoste și multă prețuire față de acesta:

„Pe dirigintele meu, Traian Zorzoliu, l-am prețuit așa cum se cuvine, încă din timpul școlii, de când eram elev în uniformă bleumarin și cămașă cu pătrățele. Am învățat multe de la dânsul, pentru faptul că, pe lângă harul artistic nativ pe care-l avea, dumnealui era și un om foarte înțelept. L-am ajutat cât am putut la conceperea muzeului care, astăzi, îi poartă numele. L-am ajutat cu acel proiect privind Cetatea Dacică, în calitatea mea de viceprimar. Cetatea Dacică a fost ultimul lui mare vis care, din păcate, nu a fost desăvârșit, după moartea sa, de către autoritățile locale și județene, cultura nereprezentând pentru acestea vreun interes.”

Din păcate, în cazul lui Tudorică Marian Viorel, diferența dintre vorbe și fapte, se vede, astăzi, de la o poștă, privind în ce hal arată străzile orașului Drăgănești-Olt, iar în ceea ce privește respectul față de amintirea dascălului său, Traian Zorzoliu, cel care a construit „dava” getică, din lemn și pământ, așa cum a fost ea în urmă cu 2000 de ani, lucrurile stau la fel de lamentabil. Cetatea dacică, cu tot cu locuințe, amplasament și unelte, după planurile celor care ne-au populat meleagurile pe vremea dacilor, este pe cale de dispariție. „Ultimul mare vis” al lui Traian Zorzoliu se năruiește zilnic, sub privirile indiferente ale lui Măruș, a cărui demagogie a înlocuit, cu succes, tot ce și-a propus, în campania electorală din anul 2020!

Probabil că, așa cum le-a arat viile unor cetățeni neajutorați din Drăgănești-Olt, Măruș vrea să desțelenească terenul pe care se află, în paragină, Cetatea Dacică, pentru a-și mări producția de grâu și porumb la hectar. În fapt, orașul Drăgănești-Olt este o paragină de sorginte liberală.

Dragi cititori, cuvintele sunt de prisos, în fața acestor imagini, care spun totul despre administrația orașului Drăgănești-Olt…

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments