AcasăActualitateDragoș Popa, vicepreședinte al Sindicatului Liber Alro: Dorim un mecanism de reglementare...

Dragoș Popa, vicepreședinte al Sindicatului Liber Alro: Dorim un mecanism de reglementare a pieței, pe termen scurt, deoarece toată populația din România va fi afectată!

Potrivit unui comunicat de presă emis de Sindicatul Liber Alro, vineri, 9 septembrie a.c., între orele 11:00-13:00, se va desfășura un nou protest al sindicaliștilor, în fața sediului Ministerului Energiei. Vor participa membri ai Sindicatului Liber Alro, Federației Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă, dar șiai Federației Sindicale a Siderurgiștilor Metarom.

„Privind situația din ALRO Slatina, vom lua parte la un nou protest al sindicaliștilor, privind preturile uriașe la energie și gaze, ce ușor și sigur vor duce la închiderea fabricilor, afectând bunăstarea populației din România, întrucât, iarna se apropie. În acest moment, ALRO Slatina a închis 60% din electroliză, abandonând planurile de revenire la capacitate maximă, fiind nevoiți să trimitem sute de angajați, în șomaj tehnic, precum și disponibilizări ale personalului angajat, închizând chiar și Alum Tulcea, fiind nevoiți să cumpăram alumina, din import, pentru cele două hale rămase deschise în ALRO Slatina. În consecință, cerem măsuri imediate, să avem o industrie sprijinită, în acest moment, existând un haos pe piața energiei.

Dorim un mecanism de reglementare a pieței, pe termen scurt, deoarece toată populația din România va fi afectată, facturile vor crește considerabil, oamenii nemaiputând face față scumpirilor exagerate. Numai din ALRO și Alum Tulcea depind 20.000-30.000 locuri de muncă”, a declarat Dragoș Popa, vicepreședinte al Sindicatului Liber Alro.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments