Întrebarea capitală într-un regim de democrație originală este următoarea: cum să-i obișnuiești pe stăpâni să nu mai fie stăpâni și pe sclavi să nu mai fie sclavi?
Ei bine, unul dintre primarii rurali din acest județ a răspuns, prin fapte, la această întrebare, iar el este Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia. Domnia-sa a găsit calea optimă de a transforma politica în administrație, pentru că, în definitiv, care trebuie să fie finalitatea politicii?
Răspunsul e simplu și l-a dat Ionel Mirea: finalitatea politicii trebuie să fie realizarea unei administrații performante, care să slujească OMUL, indiferent de opțiunile politice ale celui care stă în fruntea acestei administrații.
Întoarceți-vă în urmă cu patru ani și vedeți, cu ochii minții, cum arăta comuna Crâmpoia și cum arată ea astăzi.
Mâna și mintea omului gospodar și patriot pot să înfăptuiască adevărate minuni, în ciuda unor obstrucții de factură politică care l-au vizat nemeritat pe Ionel Mirea, ținându-i pe loc anumite proiecte.
Valoarea administrativă a unui demnitar local se vede, cu precădere, mai ales atunci când el se află în opoziție și stă sub tirul boicotului politic și financiar al puterii din acel moment.
Semnele acestor vremuri triste, ca și realitatea politică actuală, ne arată că dreapta politică din Olt are nevoie de personalități de calibrul lui Ionel Mirea și nu de gargariști conjuncturali care, în viața lor «civilă» n-au făcut nicio «brânză», poziția lor în societate fiind o eternă sinecură.
Spunem asta, fiindcă – înainte de a fi politician sau primar – Ionel Mirea, dimpreună cu familia sa, a demonstrat ce înseamnă să administrezi o afacere privată din a le cărei rezultate să beneficieze sute de familii din Crâmpoia și din împrejurimi.
Sâmbătă, 21 mai a.c., este ziua comunei Crâmpoia, o zi pe care un fiu al satului a pregătit-o, ca de fiecare dată, în toată splendoarea ei. Numele acestuia? Ionel Mirea! Bucurați-vă!
Dumitru Sârghie
Singurele persoane simpatice pe care le-am cunoscut sunt publiciștii slabi. Un mare publicist este o persoană nepoetică. Doar publiciștii minori sunt fascinanți. Cu căt mai plicticoase sunt scrierile lor, cu atat mai pitorești sunt ei. Singurul fapt de a fi publicat un articol de mâna a doua îi face irezistibili. ( παραφρασις ; abordare antifrastică )
„ Când au intrat în atelier l-au gasit pe Dorian Gray . Era așezat la pian , cu spatele spre ei, răsfoind culegerea de Scene din pădure de Schumann.” ( Oscar Wide, Portretul lui Dorian Gray, Humanitas,p.45)
Dacă acțiunea s-ar petrece în zilele noastre, cu siguranță , l-ar fi gasit în altă postură. Mai precis citind una dintre urmatoarele „ fițuici” , denominate abuziv drept PRESĂ : Linia Întâi, Ziarul de Olt sau Gazeta Nouă.
putea sa fie asezat si pe closet,ajungea la aceiasi cocluzie plus ca facea economie si la hartia igienica
Adevarul este altul. Dorian Gray se uita la emisiunea moderata de domnul Dumitru Sarghie de la OLT-Tv.
… nu iti este rusine sa dezinformezi? Dorian Gray citea fiind ” fascinat ” de Programul de Guvernare Locala al candidatului PSD, Emil Mot .