AcasăEditorialDUMNEZEU SĂ VĂ IERTE, DOMNULE CÎȚU!

DUMNEZEU SĂ VĂ IERTE, DOMNULE CÎȚU!

Domnule prim-ministru,

Poporul român, în majoritatea sa, se uită, siderat, cum, fără scrupule și fără niciun atom de remușcare, ați încremenit în proiect un guvern și o țară, doar pentru a arăta adversarilor dumneavoastră din interiorul PNL, dar și foștilor parteneri de guvernare din USR (care au și ei păcatele lor) că aveți „sânge în instalație” și că doctrina dumneavoastră și a pletorei sinistre din stupul fanariot care se numește „Guvernul României” este eternul „ciolan”.

Tovărășia cu PSD, a dumneavoastră și a servitorilor dumneavoastră, este iminentă, cu atât mai mult cu cât ați depășit, prin comportament și dispreț față de poporul român, înseși practicile lui Liviu Dragnea și ale acoliților lui. Nu ar fi de mirare pentru nimeni, dacă, în dorința dumneavoastră patologică de a rămâne pe „tron”, ați face o alianță cu noul partid al lui Dragnea…

Cu o încăpățânare și o dârzenie de indezirabilă speță, promițând în stil comunist primarilor și baronilor județeni marea cu sarea și făcându-i pe aceștia preș la picioarele domniei voastre, ați hotărât să mergeți cu ignominia până la capăt. Prin șantaj și intimidare, că doar banii europeni stau în pixul dumneavoastră de ștab neomarxist, care a avut o traiectorie școlară chinuitoare.

N-ați dat dovadă nici măcar de pseudo-bărbăția autoironică a lui Băsescu, cel care, într-un discurs electoral populist, la Slatina, a spus că a fost un școlar mediocru, dar a ajuns președinte de țară. În golănia lui, Băsescu era simpatic, pentru „pulime”. În golănia dumneavoastră sterilă și tragică pentru „masele largi populare”, sunteți hidos. Hidos moral și păgubos, domnule premier.

Măreția Partidului Național Liberal, cu istoria lui glorioasă, de care se leagă făurirea României moderne, așteaptă, cu umilință, să fie înhumată de domnia voastră, la ordinul președintelui Iohannis, care nu încetează să-și pălmuiască țara cu mâinile dumneavoastră murdare.

Dumneavoastră și președintele Iohannis ați desăvârșit visul lui Ceaușescu și al tuturor președinților neocomuniști postdecembriști de pe plaiurile noastre mioritice, acela de a făuri „omul nou”. Omul de nimic, adică. Fără principii, fără morală, fără dragoste de patrie, fără Dumnezeu și fără scrupule, fără țară, cu creierul spălat, capabil doar să vă facă pantofii și să vă voteze pe o sticlă de ulei și o pungă de mălai.

Ați dus la desăvârșire aroganța, tupeul, comportamentul suburban și prostia fudulă, modul agramat și insalubru, cu care vă adresați poporului, partenerilor politici și unei părți a mass-media, care nu se lasă șantajată.  Replicile de viață joasă pe care le dați tuturor celor care vă critică, curajul teatral pe care-l afișați, infantilismul de a vă supranumi de la sine Superman, toate acestea ne arată că, de fapt, sunteți, la rându-vă, un ostatec, o marionetă șantajabilă, că sunteți un om manevrabil, în mâna unui sistem ocult (nu mă hazardez să spun extern), antidemocratic și antinațional.

Sunteți repetent la capitolele morală, transparență, libertatea de expresie și democrație, apoi repetent irecuperabil din punct de vedere al educației școlare. Din acest motiv, ați ordonat conducerii liceului la care v-ați „desăvârșit” capacitatea intelectuală de a scrie „esee”, ca să nu pună la dispoziția opiniei publice foaia dumneavoastră matricolă. Dar, să știți că nu toți profesorii dumneavoastră au murit. Cei care trăiesc, mulți la număr, spun fără jenă, în autobuz, la o cafea, la o șuetă și aiurea, cam ce „poamă” de învățăcel ați fost.

Ne mor oamenii pe capete de Covid, sistemul sanitar aflat sub sceptrul dumneavoastră strâmb nu are paturi la ATI, timp în care procesul de vaccinare este mai mult decât deficitar, iar dumneavoastră, fără milă, fără Dumnezeu și într-un stil jemanfișist, chemați, într-o sală, 5000 de aplaudaci, ca să vă așeze cu curul pe fostul fotoliu de președinte al lui Brătianu. Să știți că la cur semănați cu Ludovic, dar la cap, nicio speranță. Spun asta, nu că Ludovic ar fi vreun geniu, dar măcar are proprietatea cuvintelor și e mai uman.

Nu v-a spus nimeni, dle prim-ministru, că sunt situații în care primează interesul național, în dauna găunosului interes politic? Știm, Iohannis nu cunoaște acest principiu, dar nici măcar un consilier deștept nu v-ați „tras” și dumneavoastră, la cât de american vă credeți?

Ar fi multe de spus, Măria Ta… Bunăoară, faptul că, recent, am organizat, cu liberalii din Vâlcea domniei voastre un pelerinaj la Crucea și Fântâna Brătienilor de la Mălaia. Monumente de patrimoniu național. Știu că n-ați auzit de ele, deși aveți proprietăți, munți și păduri, prin preajmă. Printre altele, acolo, am citit și un poem intitulat „Se mișcă Brătienii în mormânt”. Deși, am simțit o anumită spaimă în ochii autorităților liberale prezente, de teamă ca acea manifestare să nu ajungă la urechile „dictatorului de la Palatul Victoria”, oamenii, totuși, m-au aplaudat și felicitat.

Tot așa va fi aplaudat și Ludovic Orban, când va fi reconfirmat.

Dumnezeu să vă ierte, domnule Cîțu!

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments