AcasăLa ordinea săptămâniiDupă ce a preluat atribuțiile prefectului, Nicolae Hristescu face un apel către...

După ce a preluat atribuțiile prefectului, Nicolae Hristescu face un apel către cetățenii județului Olt

În temeiul prevederilor art. 275 alin. (1) din OUG NR. 57 / 2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prefectul Homorean Florin-Constantin, confirmat cu virusul Sars-Cov-2, a emis un ordin prin care subprefectul Nicolae Hristescu îi preia acestuia atribuțiile. Imediat, Nicolae Hristescu, de profesie jurist, a procedat, instituțional, la dezinfecția localului Prefectural, la evaluarea aparatului propriu din subordine, pentru a vedea cu cine poate asigura buna funcționare a Instituției Prefectului, constatând că unii funcționari sunt în concediu legal, alții (cazuri izolate) aflați în concediu medical, pe motive medicale altele decât Sars-Cov-2, iar o parte dintre salariații Prefecturii se află izolați la domiciliu, în așteptarea testului COVID. Noul conducător al Instituției Prefectului – Olt, d-l Nicolae Hristescu transmite populației Olt următorul mesaj…

nicolae hristescu 15 iulie 2020 net„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19), atragem atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. Cu cât ne conformăm mai bine față de măsurile de protecție sanitară, cu atât gestionăm mai eficient criza și limităm răspândirea virusului. Încurajăm astfel populația la conștientizarea pericolului care ne pândește, dar și la îndemnul respectuos al populației responsabile de a semnaliza către autorități cazurile de încălcare a normelor de protecție, la Tel Verde 0800800165. Este inadmisibil ca factorii responsabili cu gestionarea crizei sanitare să politizeze acest fenomen îngrijorător, să nege pericolul infectării sau să minimalizeze riscurile generate de COVID-18, zădărnicind, astfel, măsurile luate de Guvernul României, prin specialiștii săi din domeniul medical.

Solicităm populației județului Olt să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiștilor în vederea limitării transmiterii comunitare a acestui virus, care, din păcate, înregistrează și în județul nostru o creștere îngrijorătoare. Vă asigurăm că forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice (Poliție, Jandarmerie, ISU, ISCTR (pentru verificarea mijloacelor de transport în comun), DSP, DSV (pentru controlul piețelor)  se vor afla la datorie, acționând cu responsabilitate, așa cum, de altfel, vor face și forțele abilitate să controleze și să verifice respectarea normelor sanitare de către societățile comerciale și PFA.

Toate instituțiile județului Olt monitorizează cu mare atenție măsurile stabilite  la nivelul CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență), iar cetățenilor le vor fi furnizate informații corecte, pe canalele oficiale.”

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments