AcasăPrimim la redacțieDupă ce i s-a tăiat pădurea, Niculae Udeanu își caută dreptatea prin...

După ce i s-a tăiat pădurea, Niculae Udeanu își caută dreptatea prin instanțe

Zilele trecute a venit la redacție Niculae Udeanu din satul Spătaru, comuna Cungrea, care ne-a povestit necazul prin care trece. Anume, faptul că un anume Nicolae Neagoe, din Teiș (Scornicești) a tăiat ilegal cantitatea de 8,149 m.c. material lemnos, din suprafața de pădure a tatălui său, situată în comuna Poboru, punctul Streja, al cărui moștenitor este.

Deși inițial și-a recunoscut vina, acceptând în fața poliției locale să-l despăgubească financiar pe păgubaș, ulterior Nicolae Neagoe a renunțat la această intenție și, cu ajutorul șefului de post din  localitate, dar și cu al unor martori falși (așa cum declară păgubașul) a reușit să obțină, din partea Parchetului d.p.l. Judecătoria Olt clasarea dosarului care i se întocmise în urma plângerii făcute de Niculae Udeanu.

niculae udeanu poboruÎmpotriva acestei soluții, petentul Niculae Udeanu a formulat o altă plângere, motivând că soluția este nelegală și netemeinică.

În ciuda probelor clare depuse la dosare, acestea constând în fotografii de la locul infracțiunii, proces-verbal de constatare și evaluare a pagubei (tăierea a 13 arbori de esență tare), întocmit de o comisie a Primăriei Poboru, titlu de proprietate și tabel cu măsurătorile efectuate de Comisia Locală Poboru, plângerea lui Niculae Udeanu este respinsă ca fiind neîntemeiată.

În continuare, el își caută dreptatea prin instanțe, riscând chiar să cheltuiască mai mult decât costă lemnele furate… Și crezând, fără doar și poate, într-un Dumnezeu al celor nedreptățiți.

Iată ce ne-a declarat Niculae Udeanu.

LINIA ÎNTÂI

«În perioada sărbătorilor de iarnă, între Crăciun și Anul Nou, suspectul Neagoe Nicolae, din Scornicești, a obținut un bon de 6 m pentru tăiere lemne, de la brigadierul Iancu de la Cornățel, și  s-a dus să taie, chipurile, din pădurea mamei sale. Avea și el 4 ari de pădure, era vecin cu mine. Pădurarul, când a fost pe teren, la fața locului, la constatare, a spus că nu i-a marcat acolo de unde mi-a tăiat mie, în jur de 8 m cubi.

De fapt, la 4 ari pe care îi avea moștenire, nici nu avea de unde să taie atâtea lemne, atât cât i-a dat bon d-l Iancu. Dar cu relații, cu un frate, cu service-ul la Scornicești, cu manevre, a făcut de așa natură, au săvârșit infracțiunea, având în vedere că părinții mei sunt decedați și crezând că noi nu mai sesizăm și nu vedem tăierea. Am făcut plângere și la Parchet, și împotriva procurorului Lia. Motivele plângerii au fost că dosarul așa a fost făcut de șeful de post de la Cornățelu, folosindu-se de niște martori, care au spus numai minciuni. S-a spus, eronat, că Neagoe a vrut să-mi dea banii pe lemne, dar nu am vrut să-i iau.

În prima zi de cercetare, mi-a dat banii, dar la post, când am ajuns, a fost influențat de șeful de post și mi-a spus să-i dau banii înapoi. Șeful de post m-a dat afară din post, spunându-mi: „Hai dumneata afară, că am ceva de discutat ceva cu el”. Apoi, m-a chemat înăuntru, în fața ajutorului șefului de post, și mi-a luat înapoi cei 700 de euro, pentru care recunoscuseră că luaseră două remorci de cinci tone de lemne și a spus că urmează o expertiză și  că mi-i dă altădată.

De atunci și până în prezent, nu a reieșit decât ce au spus ei în final, în biroul primarului, când au eșuat toate chestiile. Pentru că primarul din Poboru a încercat o soluție de împăcare, să-mi dea banii, dar Neagoe a spus că nu îmi mai dă nimic, că a vorbit la poliție la Scornicești, că a rezolvat problema, că el nu îmi mai plătește nimic, că el a plătit doar o amendă și banii să mi-i dea Ocolul. Eu am rămas în pagubă și mă lupt, până în prezent.

proces verbal udeanu poboruAm depus acum un dosar civil la Judecătorie, unde voi proba cu martori, cu expert de pământ, cioatele de la arborii tăiați sunt acolo, se poate proba, se pot verifica cu experți de la Ocolul Silvic. Sper că voi găsi undeva dreptatea. Măcar să pot recupera prejudiciul, nu mă interesează problema lui, nu vreau ca să facă pușcărie, vreau să recuperez lemnele și cheltuielile de judecată.

Până acum, nu am avut înfățișări în instanță, am tot așteptat să se întâmple acest lucru. Acest Neagoe Nicolae este un om necinstit, ca să nu zic altfel. Am făcut dovada asta. M-a sunat de câteva ori în ultimele săptămâni și îmi spune ba să aștept o zi, ba două zile, că îmi va da o parte din bani și, în final, mi-a spus că nu-mi dă niciun ban, că el a rezolvat problema, că a dat banii în altă parte.

Dosarul a fost la Parchet, ultima ordonanță a primului procuror a rămas tot clasarea dosarului, întrucât acolo sunt niște martori care susțin că a tăiat lemne din pădurea mamei sale și, din greșeală, a tăiat și de la mine. La constatarea cu Primăria, nu rezultă niciun arbore tăiat de la el. Arborii sunt tăiați de la mine și de la alt bătrân pe care l-a momit cu ceva bani ca să nu depună o plângere și să scape mai ușor cu mine și așa s-a și întâmplat.

faximil udeanu poboru 1Dosarul s-a clasat, pentru că ei au lucrat în așa manieră cu șeful de post de la Poboru, cu martori, cu tractoristul care a fost acolo, nevasta hoțului. S-a dat neînceperea urmăririi și s-a clasat dosarul.

Paguba mea este de 8 tone de lemne, că dacă cumperi o remorcă de lemne de pe drum, îți ia 6 milioane lei vechi. Noi stăm cu pădurea tăiată, iar când vine iarna, noi nu avem cu ce ne încălzi, trebuie să cumpărăm lemne la prețuri mari.»

faximil udeanu poboru 2


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments