AcasăActualitateDupă inspectarea bazei NATO, Ministrul Mircea Dușa a verificat și stadiul lucrărilor...

După inspectarea bazei NATO, Ministrul Mircea Dușa a verificat și stadiul lucrărilor de la Grădiniță și Școală

 Având în vedere obiectivul militar strategic de la Deveselu (Baza Militară NATO), vizitele dese ale ministrului Mircea Dușa, în această localitate nu mai surprind pe nimeni.

Marți, 12 mai a.c., ministrul Apărării Naționale a întreprins o astfel de vizită, pentru a inspecta respectiva Bază Militară, Școala și Grădinița din comună, ultimele două obiective, fiind reabilitate și construite cu fonduri de la Guvernul American.

Mircea Dușa a verificat stadiul lucrărilor pe care partea românească le execută la Baza Militară NATO și a avut o scurtă întrevedere cu primarul comunei Deveselu, Ion Aliman. Dușa a declarat că „lucrările sunt în grafic.

ministrul dusa la deveseluMIRCEA DUȘA:

Partenerii noștri din SUA au făcut și investiții social-culturale în Deveselu!

„Unul dintre proiectele mari este cel de la Deveselu, proiect care urmează să se finalizeze, în lunile următoare, iar baza antirachetă de la Deveselu să devină operațională. Astăzi, am verificat stadiul lucrărilor pe partea care intră în responsabilitatea Ministerului Apărării Naționale, lucrările sunt în grafic. Sunt lucrări care se referă, în primul rând, la reamenajarea și modernizarea pavilioanelor; realizarea elementelor de comandă-control; rețelele de apă, canalizare, termoficare și alte lucrări de amenajare, respectiv căile de acces, atât spre sat, cât și spre baza românească, unitate care va asigura protecția bazei de la Deveselu.

MAN, în prima etapă, până în septembrie, a planificat să cheltuiască 47 de milioane de lei din bugetul propriu. Din acești bani, au fost cheltuiți 30 de milioane lei. Urmează ca, în lunile care vin, să realizăm lucrările planificate, astfel încât baza să devină operațională. Mă bucur că, în urma realizării bazei de la Deveselu a beneficiat și comuna Deveselu, așa încât, așa cum știți, au fost realizate sistemul de canalizare, rețeaua de apă, stația de epurare, 80% dintre drumuri au fost asfaltate. Iată că partenerii noștri din SUA au făcut și investiții  social-culturale în Deveselu, așa cum este grădinița, care urmează să fie dată în folosință, în perioada următoare, și investiția făcută la școală, aceea de modernizare a întregii clădiri, cu lucrări de reabilitare, începând de la șarpante și continuând cu amenajarea spațiilor interioare, modernizarea instalațiilor sanitare și a celor de încălzire. Cred că locuitorii din Deveselu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă în comună.

D-l primar m-a informat astăzi că mai sunt de asfaltat câteva străzi, și că își dorește foarte mult și realizarea rețelei de gaz metan. Cred că vom găsi soluții, în perioada următoare, de a realiza și acest obiectiv.

gradinita noua deveselu americaniION ALIMAN:

Vizitele d-lui ministru în Deveselu au fost întotdeauna de bun augur!

„În ultimii trei ani, așa cum a spus și d-l ministru, viața și situația comunei Deveselu s-au schimbat în bine. Proiectele care sunt în derulare s-au finalizat. Mai avem de terminat modernizare drumuri, pe o lungime de 2,5 km. Sperăm ca, în acest an, cu ajutorul Guvernului României și a Ministerului Dezvoltării să obținem și acești bani. Din punctul meu de vedere, până în toamnă, proiectele se vor finaliza în totalitate.

Vizitele d-lui ministru în Deveselu au fost, de fiecare dată, de bun augur. Întotdeauna ce discuții au fost cu dânsul au fost finalizate în mod pozitiv pentru comuna Deveselu.

De fiecare dată, d-l ministru a venit cu câte un cadou, nu pentru primarul din Deveselu, ci pentru toți locuitorii comunei. Pentru asta, doresc să-i mulțumesc public pentru sprijinul acordat comunei Deveselu.

Stația de epurare funcționează, canalizarea funcționează. Stația de epurare a fost conectată la energia electrică și, pentru 30 de zile, a fost în probe. După 23 mai, ne apucăm și facem racordul, facilitând americanilor stația de epurare. Încă nu sunt racordați, dar au nevoie de acest racord în noiembrie 2015, iar noi ne apucăm din 23 mai. Din bugetul propriu,    probabil că reușeam să facem o grădiniță nouă și să reabilităm școala în 50 de ani.”

Pagină de Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments