AcasăEvenimentDupă Republică, totdeauna, dar totdeauna, vine Monarhia (Aristotel)

După Republică, totdeauna, dar totdeauna, vine Monarhia (Aristotel)

Ziua de sâmbătă, 5 aprilie 2014, avea să fie una dedicată Monarhiei și Regelui Mihai I al României. București, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova, la un semn al ALIANȚEI NAȚIONALE PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI, au fost orașele-gazdă în care s-au desfășurat marșuri și mitinguri în favoarea Restaurației Monarhiei în România. În capitala Olteniei, Craiova, peste 300 de manifestanți cu steaguri monarhice și portrete ale membrilor Familiei Regale, au pornit Marșul Regal, din Parcul Sf. Dumitru (vizavi de Colegiul Național „Frații Buzești”), la ora 17.00, au depus flori la Statuia lui Carol I din fața liceului care-i poartă numele, iar pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, fruntași ai ANRM din Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți au susținut discursuri prin care au subliniat importanța Monarhiei, în făurirea României Mari și a României moderne, precum și rolul hotărâtor pe care Majestatea Sa Regele Mihai I și întreaga Dinastie l-au jucat în momentele cruciale ale istoriei țării noastre.

mars regal 1Formule precum „Regele și Patria”, „Monarhia servește România”, „România – colț de rai, doar cu Regele Mihai”, „Maiestate, noi te vrem la Palatul Cotroceni”, „Principele Nicolae” au fost scandate pe întreg parcursul acestei manifestări. Un fapt demn de reținut pentru întreaga noastră Oltenie este acela că Principele Nicolae se bucură de o mare susținere din partea monarhiștilor din județul Dolj și Olt.

Prezentăm, în continuare, fragmente din discursurile fruntașilor monarhiști prezenți la această cinstită manifestare.

mars regal 2Ovidiu Bunea, președinte ANRM Dolj:

Monarhia – singura cale de normalitate

„Ne-am adunat ca să spunem un lucru foarte clar. Ne-am adunat să spunem că Monarhia nu aparține numai trecutului, ci este un sistem de viitor pentru România. România a cunoscut cea mai mare prosperitate în perioada Regatului. Singura cale de normalitate pentru România o reprezintă Monarhia Constituțională”.

Horațiu Buzatu, membru ANRM Dolj:

Avem de recuperat o istorie furată

„Vreau să știți cu toții că mă bucur că am reușit să creăm acest eveniment de astăzi. Suntem poate puțin numeric, dar suntem foarte mulți prin puterea sentimentelor noastre.

Ziua de astăzi are și o semnificație specială. Suntem în 5 aprilie 2014 și poate puțini știu că acum exact 90 de ani, pe 5 aprilie 1924, printr-o decizie a guvernului din vremea respectivă, Partidul Comunist Român era scos în afara legii. Din nefericire acea decizie luată atunci nu a rămas și definitivă. Pentru că PCR, în timp, ducând și pe mai departe acțiuni antiromânești, a reușit ca, în decembrie 1947, să schimbe forma de guvernământ a Statului Român: din Monarhie în Republică. Este bine să nu uităm niciodată și s-o spunem mereu: România este o republică nelegitimă! România nu a devenit republică pentru că așa a vrut poporul român. România a devenit republică pentru că așa a vrut o forță străină, o forță de ocupație.

Să sperăm că acest miting este doar unul dintre cele care vor urma. Scopul nostru este nobil. România trebuie să redevină ceea ce a fost. Avem de recuperat o istorie furată. Și stă în puterea noastră să facem acest lucru. Doamne-ajută!”

Prof. Sorin Damean, Facultatea de Istorie a Universității din Craiova:

Monarhia este o soluție pentru România

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a demonstra că Monarhia este o soluție pentru România. Că Monarhia Constituțională reprezintă tot ceea ce este mai bun și mai frumos în tradiția românească, de la înființarea statelor medievale. Din păcate, un accident nefericit a făcut ca această tradiție să fie întreruptă brutal în 1947, atunci când Regele Mihai I a fost silit forțat și amenințat să abdice și să plece într-un lung exil.

Astăzi, Majestatea Sa este alături de noi cu gândul și cu fapta. Familia Regală reprezintă soluția pentru o Românie stabilă, o Românie puternică, o Românie recunoscută în exterior (potrivit potențialului și valorii sale), o Românie cu oameni minunați care să ducă mai departe tradiția acestui neam.

Este vremea, dragi prieteni, să revenim la Monarhie, să influențăm clasa politică ca să aleagă această formă de guvernământ sau să ne lasă să alegem această formă de guvernământ. Trăiască Regele Mihai! Trăiască România!”

Laurențiu Mândrea – președintele PNȚCD Dolj:

Republica a fost adusă cu tancurile sovietice

„Ziua de astăzi sper să fie un început pentru continuarea, în România, a formei normale de guvernământ care este Monarhia. Așa cum s-a spus și mai înainte, republica nu va fi niciodată legitimă în România. A fost adusă cu tancurile sovietice și acest lucru nu trebuie uitat. România Mare a fost înfăptuită de către Monarhie. Tot ceea ce a fost bun, în ultima perioadă a democrației în România, a fost în perioada Monarhiei.

Monarhia este singura soluție pe care o are Statul Român, pentru a reintra într-o cale normală. PNȚCD, pentru că-l reprezint și nu pot să nu amintesc aceste cuvinte, a fost este și va fi întotdeauna pentru Monarhie. Nu-mi doresc decât ca această țară să devine ce trebuie: Monarhie! Trăiască Regele! Trăiască România!”

Prof. Mihai Moldoveanu – copreședinte ANRM Vâlcea:

Intrarea în normal a Istoriei României

„Bună ziua Craiova! Bună ziua olteni! Trăiască Regele! Reprezint, împreună cu colegii mei, partea de nord a Olteniei, partea de sub munte cum se spune, și am venit, cu sufletul deschis, aici la dvs. pentru ne alătura în vederea intrării în normal a istoriei românilor. Istoria românilor este legată de un domnitor, de un voievod, de un rege, de monarhi. Coincidența face că România a avut patru regi și patru președinți. Gheorghiu-Dej n-a avut titlu de președinte. Comparați ce s-a înfăptuit în România sub cei patru Regi și sub cei patru președinți. Și atunci toată lumea va striga în cor: Trăiască Regele Mihai! Trăiască Monarhia!”

mars regal 3Ioan Paul Popescu, președinte ANRM Olt:

Republica a îmbătrânit, îi cad dinții…

„În urmă cu 2300 de ani filozoful Aristotel a spus: „După Republică, totdeauna, dar totdeauna, vine Monarhia!” Și de 2300 de ani și până astăzi nu l-a contrazis, încă, nimeni. Nu suntem, noi românii, un popor atât de ghinionist să mai menținem multă vreme această republică ilegitimă.

L-am ascultat aici pe d-l profesor Damean și îl felicit, dar – din păcate – în țara noastră există încă mulți profesori de istorie care le spun elevilor despre regimul monarhic constituțional aceleași minciuni care s-au spus în perioada comunistă. Iată, avem un «mare» profesor de istorie, care are titlu de academician, îl cheamă Dan Berindei. În 2008, la 19 ani după prăbușirea comunismului a publicat o carte care se cheamă „Istoriei Românilor în date”, în care spune că ziua de 10 Mai nu e Ziua Independenței Principatelor Române, ci ziua de 9 mai este. Care spune că, în ianuarie 1948, Regele Mihai a plecat din țară luând cu el întreaga avere pe care o avea în România. Nu este posibil așa ceva. Oare în ce buzunar, oare în ce servietă să fi cărat regele Mihai Palatul Elisabeta, Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Castelul Săvârșin, Scroviștea și așa mai departe? Oare ce a cărat Regele Mihai în exil în afară de supărarea imensă provocată lui, familiei lui și întreg poporului român?

Eu cred că a venit vremea să ne cunoaștem adevărata istorie, să ne învățăm adevărata istorie și să renunțăm la această republică. O formă de guvernământ care a îmbătrânit, îi cad dinții… Trăiască Regele!”

Conf. Dr. Univ. Florian Olteanu:

Trăiască România Regală

„Se cuvine să menționăm rolul hotărâtor pe care Majestatea Sa Regele Mihai l-a avut la 23 august 1944. În jurul Majestății Sale s-a coalizat grupul celor care au dorit să scoată România din Război și să se salveze ceea ce se mai putea salva. Era un mit că se putea rezista în Carpați împotriva tăvălugului sovietic. Regele a luat puterea în mâna sa și cursul istoriei a fost altul. România, așa ciuntită, a rămas liberă și independentă. Iar din 1944 până la abdicarea forțată din 1947 Majestatea Sa a fost singur, a reușit să reziste, a sensibilizat cabinetele europene, dar cabinetele europene erau prea interesate să se înțeleagă cu Stalin.

Trăiască România Regală. Trăiască Regele Mihai!”

Noel Negrea – președinte ANRM Mehedinți:

Republica nu rimează, Republica mutilează…

„Voi fi scurt, cam cât mai are și Republica de existat în România. Bună Seara ANRM Olt, ANRM Vâlcea, ANRM Dolj, ANRM Mehedinți.

După ce am parcurs, împreună cu voi, tot acest marș, mi-am dat seama că e ușor să fi monarhist, e ușor să faci un marș monarhist. Pentru că Monarhia rimează cu România. Iar din această rimă au ieșit cei mai frumoși 70 de ani din istoria României. Pe când Republica… Republica nu rimează, republica mutilează. De 70 de ani, Republica mutilează România și lovește un obraz oricum deja însângerat de palmele reci a 70 de ani de istorie furată și falsificată.

Când Monarhia se va întoarce, se va întoarce și omenia, și bunăstarea, și normalitatea. Vremurile vor fi cu mult mai bune. Trăiască Regele! Trăiască Dinastia! Să vină Monarhia!”

Dumitru SÂRGHIE

mars regal 4


RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. MONARHIA ESTE SINGURA CALE DE A NE REINTOARCE LA NORMALITATE SI DE A CREA UN STAT INDEPENDENT, INDIVIZIBIL IN GRANITE.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments