AcasăEditorialDupă un fluviu de iluzii, o mare de resentimente

După un fluviu de iluzii, o mare de resentimente

Când politicianul își sfâșie propriul electorat, el nu își dă seama că, în cel mai scurt timp, se va devora pe sine însuși.

Două partide desprinse din fostul PCR nu au glumit și nu vor glumi niciodată cu ziariștii care le-au criticat și le vor critica în continuare: PDL și PSD! Cele două formațiuni au fost, sunt și vor fi mereu, înspăimântate de adevăr.

Acest continuu inamic nepedepsit al democrației, care este PSD! Actuala suferință a românului stă nemijlocit în puterea PSD de a face rău…

Politicianul, atunci când este copleșit de ideea unică de parvenire, devine o unealtă a diavolului.

 Victor Ponta și Crin Antonescu nu au în comun decât ceea ce îi desparte: țâfna!

Cu ocazia recentului Congres al PSD, în ciuda primirii fastuoase de care a avut parte, Adrian Năstase s-a dumirit pentru totdeauna: lui Victor Ponta îi este rușine cu el! Pe chipul președintelui reales, radia superioritatea unui procuror sovietic, față de un deținut politic,  proaspăt ieșit de după gratii. Dureroasă despărțire dintre un maestru și un discipol!

Mă tem de o singură profeție a unui prieten fost țărănist, fost deținut politic, fost senator:  „Viitorul va fi întotdeauna complicele PSD!”

Ca să schimbe PSD din temelii, Victor Ponta trebuie să umble la gena întunecată care stă la originea acestui partid. Nu poate face acest lucru, fiindcă el însuși ar trebui să elibereze scena…

Azi, ca și ieri, în Parlamentul României, nu există nerv pentru normalizarea vieții românului. Clientelismul politic fără frontiere le-a anihilat aleșilor poporului, pe vecie, simțul răspunderii.

Cel mai hidos subprodus al PSD este, totuși, un căpcăun care are chipul desfigurat moral al lui Cătălin Voicu.

Ne învârtim, gâfâind, în jurul a două universuri ratate și paralele: PSD și PNL! Între ele, Motanul Felix râde de noi și, în aceeași măsură, râde de Ponta și de Antonescu. Mustăcește a pagubă…

După un fluviu de iluzii, o mare de resentimente… Iată starea de spirit a românului, după țeapa pe care a luat-o, votând USL, cu două mâini…

Dumitru Sârghie

6 COMENTARII

 1. Corecta observati dvs.si mi-o insusesc.Ideea e ca nu l-am comparat niciodata pe Nastase cu Iuliu Maniu…In acest material, am vrut doar sa arat ca Ponta are asa o privire critica fata de Nastase,desi -la randu-i- e educat la aceeasi scoala a comunismului.Nu-l victimizez pe Nastase,ci doar vreau sa arat ca,la un moment dat,comunistii se sfasie intre ei…De fapt,arestarea lui Nastase a fost opersaa PSD,IN CARDASIE CU SERVICIILE LUI BASESCU,dar are la baza si faptele descrise de dvs.

  • Nu-i problema comparatiei sau a victimizarii,este vorba de restauratia comunismului in toate segmentele sale,poate ceva mai subtil(daca el poate fi subtil) si poate mai periculos decat atunci cand a venit pe tancurile sovietice.Acuma e de-al nostru,e neaos romanesc si 100% vlasca-teleormaneano-oltenescsc ,fara unguri,evrei sau alti alogeni,care numai rau au facut mioriticilor buni si blanzi.Din linia intai cum se vede aceasta la vie en rouge,eu zic ca e cam albastra pe termen mediu si chiar lung.Ca poet ce sunteti va propun o antipoezie,apud Goga si sa rugam Oltul sa curga …la deal si sa ne mute oasele in Transilvania.Ati mai fost pe malul Oltului sa vedeti lebedele si mai ales sa ascultati cantecul de lebada?Nici pe departe postarea anterioara nu s-a vrut o analiza pe text si nici nu v-am facut vreun proces de intentie,mai mult va multumesc ca mi-ati oferit prilejul de a-mi expune un punct de vedere din alta perspectiva.De o deziluzie la mine nu poate fi vorba ,pentru ca vizavi de comunism eu nu am avut iluzii!Sunt baiat mare si nu mai cred in Mos Craciun,asa cum nici Moscova nu crede in lacrimi!

   • Asa e,Moscova nu crede in lacrimi,precum scria si Lordul Ion Ratiu.Din pacate,fluturele din papionul adevaratilor nostri politicieni a zburat,iar restauratia e deplina.Glontul socialismului loveste din plin.asa cum spuneti domnia voastra…Cenzura in presa din Olt e ca pe timpul lui Laptica si Lica Barbulescu.Televiziunea rosie duduie de atatea elogii si minciuni grosolane.Societatea civila a amutit…Golanii din Usl fura ca-n codru.Recunosc sincer ca mi-e foarte greu s-o fac pe viteazul de unul singur.Nu pentru mine mi-e teama,ci pentru cei nevinovati din jurul meu …Opozitia a murit mortal sucomband,ca sa fac haz de necaz…Nu am un proiect pentu viitorul apropiat sau indepartat…Tare suntem singuri si piezisi,dle ,,Nikolschi”

    • .Poate parea un paradox,dar presa din acea vreme era “cinstita”,mintea tot timpul si putea fi citita in cheie inversa,citire ce nu se poate aplica presei de azi.Minciuna si adevarul sunt livrate azi intr-un melanj guvizilor de la orase si sate.Altceva vreau sa spun,cele sapte miliarde de locuitori ai planetei ,volens nolens s-au convertit la aceasta noua religie -comunismul si asta nu pentru ca Malthus ar fi avut dreptate,ci pentru ca este mai usor sa stai cu mana intinsa si sa intrebi noua ce ne dau.Ca romanii se convertesc de buna voie la aceasta noua religie,fara nici-un ajutor fratesc tine de sindromul de turma si sindromul de cusca.Ati vazut pe Animal Planet cat de greu se produce reinsertia animalelor in libertate dupa ce au fost tinute in captiviate,se intorc de buna voie pentru a primi hrana si adapost.Asa si bizonii nostri nestiind ce sa faca cu libertatea se intorc in cusca unde au fost tinuti cincizeci de ani,pentru ca nu stiu sa-si procure hrana si sa-si faca adapost.Statul comunist le asigurau conditii minime de existenta(biologica sau animalica daca vreti) si de acolo si sintagma era mai bine pe vremea lui nea Nicu!Atunci domnule Sarghie pentru ce fel de nevinovati din jurul dvs va este teama?

     • Ma refeream la copiii mei care nu pot infrunta ,asa cum as putea eu,ori dvs .razbunarile unor escroci,care negociaza si postul femeii de serviciu.Astia sunt capabili de orice violenta…

 2. Pertinenta observatia ,superioritatea unui procuror sovietic (Ponta) fata de un detinut politic (Nastase).Am si eu o observatie,unii ziaristi(nu dau nume) au comis o “blsfemie” ,ca sa zic asa,punand alaturi de detinutul politic Nastase ,un detinut de drept comun ,un borfas precum Iuliu Maniu.Acest nemernic a vrut sa vanda tara imperialistilor anglo-americani,a furat din visteria tarii bani si aur cu care se puteau construi mii de kilometrii de autostrazi, a luat cu japca pamantul taranilor de la Cornu ca sa-si faca ferma de gaini,dar pana la urma a ramas cu doua oua si alea clocite,a vrut sa fure Muzeul Zambaccian si sa-l duca la el la Badacin ,dar nu l-a lasat Sarpele cu ochelari,a vrut sa-si jefuiasca o matusa unguroaica putreda de bogata ,dar Dumnezeu nu i-a ajutat,a vrut sa-si faca patru case ,dar pana la urma n-a reusit decat saptesprezece s a m d.Noroc ca a venit regimul de democratie populara si l-a expulzat in Congo( a avut de ales intre Brazzaville si Kinshasa)

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments