AcasăEditorialEduard Ciocăzanu nu este un traseist politic

Eduard Ciocăzanu nu este un traseist politic

Ruptura dintre primarul Caracalului d-l Eduard Ciocăzanu și PSD am „mirosit-o” în timpul unui spectacol de teatru, de la Teatrul din Caracal, spectacol sugestiv intitulat „Dineu cu proști”.

Într-o lojă, la un nivel superior, stătea Darius Vâlcov, flancat de frații Ciocan, care aplaudau la unison, în funcție de semnalele date de fostul primar teribilist al Slatinei.

eduard ciocazanu intEduard Ciocăzanu, în fapt gazda și amfitrionul acelor celebre spectacole de teatru care se desfășoară, anual, în orașul cultural Caracal, era în mijlocul mulțimii, nebăgat în seamă de „greii”  partidului…

Când Eduard Ciocăzanu a refuzat să mai execute ordinele Ciocanilor și pe ale lui Vâlcov, ruptura s-a adâncit iremediabil, culminând cu excluderea sa din PSD. Personal, cred că pesediștii, în special deputatul Dan Ciocan, s-au grăbit atunci când l-au exclus pe Ciocăzanu din partid, ei nerealizând faptul că, prin acest act în forță, l-au victimizat, în primă fază, apoi l-au derobat de eticheta nu tocmai măgulitoare de „pesedist”, creându-i, astfel, cale liberă spre liberali.

În fapt, din informațiile pe care le avem, familia Ciocăzanu din orașul lui Brâncuși (Târgu-Jiu) e o familie tradițional de dreapta, ziaristul Laurențiu Ciocăzanu (fratele primarului nostru) manifestându-se ca atare, în toată cariera sa publicistică de la Revoluție încoace.

De aici, se desprind lămuritor câteva aspecte… Eduard Ciocăzanu nu este un traseist politic. El a venit la PNL din poziția de primar fără partid, fiind exclus de frații Ciocan. Eduard Ciocăzanu a fost un primar eficient. Mai întâi, pentru că, într-o conjunctură politică destul de constrângătoare, a refuzat colaborarea cu Vâlcov și frații Ciocan (chiar dacă un pic mai târziu decât trebuia) și a administrat, cum se cuvine, Caracalul, dacă iei în considerare măcar un sfert din elogiile care i le-au adus ziarele PSD.

Acele probleme de alcov, despre care s-a scris în presa locală și centrală, nu i-au pătat imaginea și nici reputația ci – dimpotrivă – (păstrând proporțiile, ca și-n cazul lui Bill Clinton), vezi Biroul Oval și  Monica Lewinsky, Ciocăzanu a crescut în sondaje, tineretul caracalean, dar și oamenii mai în vârstă, considerându-l un bărbat adevărat și un om de succes.

Să ne spună nouă cineva ce demnitar scade în sondaje, atunci când lumea vorbește despre el că e un mare crai, un cavaler și un îndrăgostit?

După părerea noastră, cea mai bună „achiziție” politică făcută de PNL Olt, până în prezent, este Eduard Ciocăzanu, cel care va rămâne la pupitrul Primăriei Caracal și după aceste alegeri, cu condiția ca PNL Olt să nu doarmă în papuci și să se bată la baionetă cu PSD, atât la Caracal, cât și la Slatina.

A nu se uita, deci: ruptura lui Ciocăzanu de PSD a fost marcată de piesa de teatru „Dineu cu proști”, care s-a desfășurat la Caracal, în anul de grație 2013, sub regia lui Ion Caramitru.

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments