AcasăActualitateEducația, șansa mea pentru o nouă viață!

Educația, șansa mea pentru o nouă viață!

Inspectoratul Școlar Județean Olt, în parteneriat cu Fundația Kogaion 115, anunță începerea implementării proiectului „Educația, șansa mea pentru o nouă viață!”. Proiectul face parte din Programul RO10 – Corai, finanțat de  Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Proiectul se referă la prevenirea și menținerea în educație a tinerilor cu risc crescut de abandon școlar și includerea tinerilor care au abandonat școala în sistemul educațional, prin oferirea de servicii integrate și acțiuni complementare, în vederea inserției lor pe piața muncii.

isj olt 614Dintre obiectivele proiectului enumerăm: reintegrarea în sistemul de educație prin programul „A doua șansă”, furnizând servicii complementare și vizând dezvoltarea spiritului antreprenorial a 75 de tineri care au abandonat școala; prevenirea și menținerea în educație a 135 de tineri cu risc crescut de abandon școlar, prin formarea sistematică a componențelor cheie, în cadrul unor structuri de tip nonformal, precum și în cadrul a patru cluburi de afaceri; dezvoltarea componențelor profesionale specifice a 58 de specialiști, care vor lucra cu tinerii în situație de risc, în vederea pregătirii, derulării și evaluării unui program inovativ regional, în sprijinul unei educații de calitate pentru învățământul oltean.

Proiectul „Educație, șansa mea pentru o nouă viață!” are ca perioadă de implementare 17.01.2015 – 16.05.2016 și o valoare totală de 1.266.038,68 lei.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular