AcasăActualitateEducație întru tradiție și valoare în portul, muzica și jocul Romanațean

Educație întru tradiție și valoare în portul, muzica și jocul Romanațean

Asociația culturală „Pro Memoria”, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus, Primăria comunei Osica de Sus și Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, anunță demararea proiectului  cultural „Educație întru tradiție și valoare în portul, muzica și jocul Romanațean”, proiect finanțat de Agenția Fondului Cultural Național.

Proiectul se desfășoară  în perioada iulie-septembrie 2013 și are ca scop promovarea elementelor culturale specifice  zonei  etnografice Romanați prin realizarea unor evenimente folclorice care vor încuraja debutul artistic al copiilor și tinerilor din zona, precum și prezervarea patrimoniului prin identificarea și valorificarea portului popular.

afis.cdrAstfel, proiectul va corela,  într-o manifestare de anvergură, elementele identitare locale și va răspunde nevoii de promovare și protejare a identității culturale din comunitatea romanațeană.

Manifestările vor culmina cu realizarea unui ansamblu folcloric și a Paradei portului popular, de care vor beneficia toți membrii  comunității. Proiectul răspunde  direct nevoii de promovare și protejare a originii și a autenticului, ceea ce face parte din strategia națională de păstrare a identității culturale. Evenimentele și rezultatele proiectului vor fi promovate și diseminate la nivel local, regional și în mediul on-line.

Conferința de presă, de deschidere a proiectului,  s-a  desfășurat, ieri, 10 iulie, în Sala de Festivități a  Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus și fost susținută de Sorina Dude – manager proiect, Ioan Paul Popescu – președintele Asociației Culturale ProMemoria, Osica de Sus, Ion Ciocan –  primarul comunei Osica de Sus și Eliana Florica, reprezentat ADDS Slatina.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular