AcasăElena Iotu: Propunerea mea este ca viitorul parc să poarte denumirea: „Parcul...
Array

Elena Iotu: Propunerea mea este ca viitorul parc să poarte denumirea: „Parcul Regina Maria”

«Astăzi, 13 August 2019, Primarul Slatinei, Emil Moț, a emis un comunicat de presă prin care transmite locuitorilor municipiului Slatina organizarea unui sondaj, pe site-ul Primăriei Slatina, cu privire la denumirea viitorului parc amplasat pe locul fostei unități militare și care urmează să fie inaugurat.

În acest context, primarul Slatinei a impus un număr de 5 (cinci) posibile nume și anume: 1. Vlaicu Vodă; 2. Slatina Parc; 3. Eroilor; 4. Dorobanți; 5. Tineretului.

În conținutul comunicatului nu este menționat cum a fost stabilită limitarea numărului denumirilor la „5”, plecând de la premisa ca propunerile ar fi trebuit să fie mult mai multe, din punctul meu de vedere.

În ceea ce mă privește, aș avea, la rândul meu, o propunere pentru denumirea viitorului parc și pe care aș dori ca d-l primar să aibă amabilitatea de a o include în sondaj.

Așadar, propunerea mea este ca viitorul parc să poarte denumirea: „Parcul Regina Maria”

elena iotu 768Primul argument: „Regina Maria a vizitat Slatina de două ori, în 1916, când a împărțit daruri săracilor, și la 31 mai 1925, când a ajuns pe malurile Oltului pentru inaugurarea monumentului Ecaterinei Teodoroiu. Cea din urmă vizită a reprezentat un eveniment cultural și politic de anvergură națională, primit de slătineni cu mare bucurie și emoție. Orașul a fost în sărbătoare, împodobit cu ghirlande, iar Regina a fost primită călduros, întreaga comunitate mobilizându-se pentru acest eveniment special.”

Atât Regina Maria, cât și Ecaterina Teodoroiu erau două figuri emblematice ale Marelui Război. Mai trebuie spus că Regina, suverana cea mai iubită de armata română, se întâlnise cu Ecaterina de mai multe ori pe front, conferindu-i personal decorația Virtutea militară, clasa a II-a, și înaintarea în gradul de sublocotenent”, a spus Aurelia Grosu.

Venirea Majestății Sale la Slatina, pe lângă importanta evenimentului, a fost și un moment de promenada pe străzile orașului nostru, printre locuitorii Slatinei, ceea ce se vrea și viitorul nostru parc, și anume, un loc de promenada, de liniște și de regăsire.

Un alt argument pentru ca parcul amplasat pe locul fostei UM sa poarte numele „Parcul Regina Maria” este de fapt o solicitare de „compensație morală/onorifică”. Ceea ce astăzi obișnuim să cunoaștem sub denumirea de „Parcul Eugen Ionescu”, anterior se numea „Grădina Publică Regina Maria”, așadar ar fi o compensație corectă, ca numele Majestății Sale să fie readus în discuție în cazul de față.»


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments