AcasăEditorialElena Udrea – în luptă cu soldățeii de plumb ai „caporalului”!

Elena Udrea – în luptă cu soldăţeii de plumb ai „caporalului”!

În grădina răvăşită a PDL, Elena Udrea subzistă sine die ca un parfum fin. Şi asta, în ciuda tuturor controverselor care s-au abătut asupra persoanei sale… Din nefericire pentru protecţia mediului ambiant, „caporalul” Blaga, transpirat din cap până în bocanci, şi-a pus ciorapii la uscat pe singurul trandafir alb, care mai rezistă în curtea Palatului din Modrogan, cuibuşorul nebuniilor de altădată ale lui Carol al II-lea şi Elena Lupescu.

Nu candidatura lui Blaga la şefia PDL este exasperantă, ci placiditatea şi laşitatea celor care-l susţin. Dispariţia PDL poate fi împiedicată – deocamdată – de Elena Udrea, iar cei care nu realizează acest lucru, prin atitudinea lor, îi mai administrează acestei formaţiuni o ultimă lovitură de bâtă în moalele capului.

Oricât am fi de misogini şi chiar îndreptăţiţi s-o criticăm pe Elena Udrea, pentru cochetăria ei vestimentară şi, uneori, pentru exuberanţa ei politică, nu putem să nu observăm că, în ideea de a se manifesta european, ea este situată deasupra lui Blaga şi Antonescu. De fapt, stilul politic oriental al lui Blaga nu este cu nimic mai respectabil decât cel al lui Crin Antonescu.

Dictatura pe care vrea s-o introducă Blaga în PDL, luând în calcul şi aranjamentele murdare din teritoriu, cu privire la stabilirea „delegaţilor” la Conferinţa Naţională, a însufleţit marionetele din câteva filiale foste portocalii. Deschiderea Elenei Udrea pentru crearea unei structuri politice simplificate, capabile să-i îngenuncheze pe toţi cripto-comuniştii din PDL, alimentează la această oră nu numai speranţele majorităţii membrilor şi simpatizanţilor democrat-liberali, dar şi pe cele ale unei mari părţi din electoratul românesc, dezamăgit de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Ultimul – şeful celor doi…

Vasile Blaga – o marionetă a propriilor sale fantasme socialiste. Cu el la cârma PDL, toate aspiraţiile oamenilor din partid se vor consuma în procese de coborâre în sondaje. Nu ştim cât va coborî PDL, fiindcă nu ştim nici clauzele stabilite în documentul de coabitare dintre „vameş” şi Ponta. Cu Elena Udrea, preşedinte, PDL va învăţa să nu se mai ferească de sine însuşi, iar cei care se vor alătura proiectului ei nu o vor mai trăda pe traseu, ci vor merge împreună cu ea până la capăt.

„Buldogul” vrea să transforme partidul într-o fabrică producătoare de soldăţei de plumb, programaţi să-l aplaude, la unison, doar pe el. Vasile Blaga nu este capabil să schimbe tehnologia de fabricaţie. Şi nici nu vrea acest lucru… Poate că Elena Udrea nu este cea mai pregătită, din punct de vedere teoretic, să preia PDL. Este însă cea mai lucidă, cea mai pragmatică şi cea mai antipesedistă dintre toţi aspiranţii la acest fotoliu. Vasile este expirat, iar Monica Macovei este prea colţuroasă, pătimaşă şi absolut lipsită de charismă.

Dacă Blaga pierde, nu-i nicio problemă. Orice doamnă de lume, precum Elena Udrea, va avea întotdeauna nevoie de cineva ca să-i desfunde chiuveta la sediul din Modrogan. Dacă pierde Elena Udrea, ea are forţa şi tupeul să construiască un partid de dreapta, la care vor adera mulţi români.

Fără idealuri politice bine conturate, brutal, lacom şi primitiv, conformist şi plat ca o plăcintă cu dovleac roşu, aflat în plin orgasm socialist, Blaga pare că le spune tovarăşilor săi: „Dacă noi nu ne putem salva afacerile, Victor Ponta e dispus să ne dea o mână de ajutor!” Ce să-i răspundă Elena Udrea? Că „orgasmul nu nimereşte întotdeauna Raiul, fie el şi roşu. De multe ori, trece pe lângă el, îl ratează!” Şi adaugă scurt: „Eşti liber, Vasile!”

Dumitru Sârghie


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Sunt de acord cu dvs ,cu o mica si necesara corectie:Paul Popescu nu mai este in politica si nici nu este un om realizat din politica.A fost detinut politic pe bune,este un om onest si ,culmea,mai stie si carte.Traieste intr-o locuinta facuta de el,fiindca a invatat in puscarie sa lucreze cu lemnul…In raport cu personajele pe care le-ati descris dvs.chiar este un exemplu de urmat…

  2. este de neconceput ca un partid care este astăzi membru al Internaţionalei creştin democrate să fie impotriva poporului şi timp de peste 8 ani să fie ba cu stânga ba cu drepta.Aşa cum a trecut de la socialişti la creştini pe plan european. Soarta este pecetluită atata timp cat raman anumite persoane precum Blaga , Elena Udrea,etc sa reprezinte partidul. Si nu este de mirare să dispară PDL-ul cum a disparut si PNTCD.Este o dreptate istorică.Vad pe fostii camarazi ai PNTCD care dau permanent interviuri in revista dvs. dom” Mitica.lasati-i sa-şi doarma somnul in colibele lor de pe malul Oltului ca acolo le era locul inca de la Revolutie.Sperantele noastre ca sustinatori ai acelei formatiuni politice s-au naruit pentru ca desi aveam in frunte pe cei care au fost victimele comunistilor, după moartea Seniorului Coposu(mort poate din cauze nenaturale!) acestia ori au avut creierul apălat , ori n-au avut curaj, ori nu au avut inspiratie. Astăzi suntem iar la mana copiilor tortionarilor de alta data sau simpli aventurieri cum este domnul Bula(alias Ponta)

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments