AcasăEducațieElevi ai Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” din Slatina – premiați la Concursul...

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” din Slatina – premiați la Concursul Național „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”

Concursul Național „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” și-a desemnat câștigătorii. Vineri, 17 noiembrie a.c., Muzeul Sportului, din București, a găzduit Gala laureaților a celei de-a XXXI-a ediție, fiind premiați elevii care au participat pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani. Evenimentul a fost posibil cu sprijinului Academiei Olimpice Române (AOR), sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Juriul, care a stabilit ierarhia celor mai inspirate și bine realizate lucrări, a fost alcătuit din Adrian Brăescu – profesor de educație plastică și președinte al juriului, Elena Cioclu – profesor de educație plastică la Școala de Arte „Victor Karpis” din Giurgiu, Elena Stoica – profesor de educație plastică la Corbeni, județul Argeș, Ioana Streinu – inspector școlar pentru arte vizuale la Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Adriana Conț – profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Toniza” București.

La categoria 6-10 ani, elevi ai Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” din Slatina au obținut premiul special și două mențiuni. Este vorba despre Adelina Gabriela Podaru – „Panglica magică”, clasa I, prof. îndrumător: Barbu Anca-Narcisa, Cercul de desen „Culorile copilăriei”, Slatina, Olt, prof. învățător Ilie Mariana, clasa a I-a A; Florentina Nicoleta Oana Dumitru – „Coșul de aur”, clasa a II-a, prof. îndrumător: Barbu Anca-Narcisa, Cercul de desen „Culorile copilăriei”, Slatina, Olt, profesor învățător Stoica Cristina Loredana clasa a II-a C; Raisa Maria Nedeloiu – „Regina pârtiei”, clasa a II-a, prof. îndrumător: Barbu Anca-Narcisa, Cercul de desen „Culorile copilăriei”, Slatina, Olt, profesor învățător primar Câmpeanu Daniela, clasa a II-a A.

Invitați speciali la eveniment au fost elevii premiați și profesorii lor îndrumători. Micii pictori ale căror lucrări au fost premiate au venit din toate colțurile țării, pentru a fi prezenți, la importantul eveniment onorat cu prezența de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, secretarul general al COSR, Simona Amânar, directorul Academiei Olimpice Române (AOR), Violeta Beclea Szekely, directorul de marketing al COSR,  campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu, Larisa Iordache, medaliată olimpică, mondială și europeană la gimnastică.

Momentele solemne, de la intonarea imnului României și imnului Olimpic, au deschis Gala, iar președintele COSR și secretarul general al COSR au oferit primele premii celor mai mici câștigători, de la categoria de vârstă 6-11 ani.

Mihai Covaliu și-a adus aminte de anii copilăriei, când pensulele și acuarele îl fascinau: „Îmi amintesc de momentele când pictam, în copilărie, dar nu la nivelul la care o faceți voi, acum. Noi suntem bucuroși că acest concurs este mai valoros, de la an la an, iar lucrările sunt din ce în ce mai bune. Asta înseamnă că avem copii creativi, cu dascăli implicați și inspirați.

Noi ne mândrim cu acest concurs și-l promovăm, de câte ori avem ocazia. Câteva dintre desenele care au participat, de-a lungul anilor, în concurs, sunt chiar la mine, în birou, la loc de cinste, iar anul viitor, în timpul Jocurilor Olimpice, la Casa României din Paris, va fi vernisată o expoziție, cu multe dintre lucrările premiate la acest concurs de pictură”.

Înainte să înmâneze premiile câștigătorilor de la categoria de vârstă 6-11 ani, George Boroi, secretarul general, i-a felicitat, la rândul său, pe toți cei prezenți la Gală:

„Toți cei care ați participat la această competiției sunteți câștigători. Eu am ales să-i premiez pe cei mai mici dintre voi, pentru sunt bunic și am sentimentul că faceți parte din familie”.

Impresionat de diversitatea temelor lucrărilor, de talentul și profunzimea micilor artiști a fost și designerul Olah Gyarfas, cel care a conceput ținutele TEAM ROMÂNIA pentru Londra 2012 și Paris 2024. Acesta a admirat complexitatea lucrărilor și i-a aplaudat pe câștigători.

Simpaticele componente ale grupului vocal ANDANTE de la Clubul Copiilor Sector 5 București au înveselit atmosfera, interpretând piese antrenante, care au fost aplaudate, îndelung, de cei prezenți.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular