AcasăActualitateElevi și profesori – premiați de Consiliul Județean Olt

Elevi și profesori – premiați de Consiliul Județean Olt

O nouă festivitate de premiere a elevilor și profesorilor îndrumători din județul Olt a avut loc ieri, 4 noiembrie, în sala Europa a Consiliului Județean Olt. Astfel, Consiliul Județean Olt a premiat 26 de elevi și șapte profesori care s-au clasat pe primele trepte la olimpiadele și concursurile naționale sau internaționale. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la suma de 16.300 lei.

„Vreau să vă felicit pentru aceste rezultate minunate. Sunt convins că Oltul va fi pe mâini bune și de acum înainte, având în vedere că, an de an, apar noi generații de elevi, care duc mai departe numele învățământului oltean.

Aș vrea să felicit elevii, pentru aceste rezultate, pentru că sunt convins că nu este ușor să fii cel mai bun din țară, din Europa sau din lume. Aș vrea, de asemenea, să felicit profesorii, pentru că vă faceți această meserie, cu multă pasiune, în condițiile în care știm cu toții greutățile cu care vă confruntați. Și, nu în ultimul rând, aș vrea să felicit părinții, pentru că au înțeles că parteneriatul cu școala și implicarea lor, în procesul de învățământ, sunt importante pentru îndrumarea copilului pe un făgaș normal, astfel încât să aibă aceste rezultate remarcabile”, a spus  Marius Oprescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

cj premierePremiul special, în valoare de 4000 de lei, a fost acordat Rebecăi Cecilia Dîrstaru, elevă a Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” din Slatina, care  a obținut premiul special la Olimpiada Internațională de Lectură. Marin Alexandru, elev al Clubului Sportiv Școlar Caracal, a primit un premiu în valoare de 800 de lei, pentru locul II obținut la Campionatul Național de Kaiac Canoe. Tot de la Clubul Sportiv Școlar Caracal, a fost premiat și elevul Andrei Daniel Matei, care a obținut locul al III-lea, în cadrul Campionatului Național de Atletism, proba 1500 m.

De asemenea, au fost oferite cinci premii în valoare de 400 lei, pentru elevii care au obținut mențiune sau premiul special, și celor care s-au clasat până la poziția a zecea în ierarhia națională, în cadrul olimpiadelor naționale de specialitate. Premii în valoare de 300 lei au fost oferite celor 18 componente ale echipei de Handbal a CSS Caracal, echipă clasată pe locul I, la Campionatul Național Juniori 2, devenind, astfel, campioană națională.

În continuare, vă prezentăm numele profesorilor îndrumători, care au primit premii în valoare de 500 de lei: Carolina Maria Guraliuc – Colegiul Național  Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina; Beatrice Daniela Bucur – Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina, Nicolae Slujitoru – Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina; Mariana Lișteveanu – Colegiul Național „Radu Greceanu”; Claudia Olteanu – Clubul Sportiv Școlar Caracal; Mirela Vane – Clubul Sportiv Școlar Caracal și Ionel Zdrucea – Clubul Sportiv Școlar Caracal.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments